خرافه گرایی به مثابه یک معضل فرهنگی و اجتماعی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE01_487
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1770
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید رضا هاشمی زاده

دکتری علوم ارتباطات ومدرس دانشگاه پژوهشگر

حسن گل بخشی

کارشناس ارشد ارتباطات،مدرس دانشگاه و پژوهشگر

فریده منشدی پور

کارشناس ارشد حقوق اسلامی مدرس دانشگاه و پژوهشگر

چکیده

خرافات در یک جامعه در نتیجه بروز نگرشها و رفتارهای غیرعقلایی شکل می گیرد . این مفهوم، ساخته تصورات دور از منطقی است که ریشههای آن به اندازه تاریخ بشر قدمت دارد. رشد فناوری ها و گسترش دانش هم نتوانسته این مفهوم را از ساحت فردی و اجتماعی زندگی انسان ها پاک کند . مردم همیشه در باورهای خود افرادی را ساخته و پرداختهاند که خارج از چرخه طبیعی حیات، امور خارقالعادهای انجام می-دهند و با تکیه بر امور ماورایی به نظم و انسجام جامعه میپردازند. شاید بتوان گفت که افسانهها برساختههایتاریخی و اجتماعی همین باورها هستند. این مقاله با رویکردی علمی و مبتنی بر نظریات جامعه شناسی فرهنگی سعی کرده است تا خرافه گرایی را از منظر نظریات و دیدگاههای علمی بررسی کند.با استفاده از روش علمی مطلعه اسنادی و واکاوی منابع کتابخانهای، ریشهها، بستره و خاستگاههای اجتماعی هم شکلی » بندورا و « یادگیری اجتماعی » و فرهنگی این مفهوم بررسی شده و با استفاده از دو نظریه علمی مورد واکاوی قرار گرفته است. « اجتماعی مطالعه انجام شده نشان میدهد که خرافه گرایی در جامعه امروز یک معضل فرهنگی است که آثار وپیامدهای زیادی را به همراه دارد. کمتر شدن تواناییهای افراد در مواجهه با مشکلات و نگاه دور از تعقل و خردورزی آنها مهمترین پیامد منفی خرافه گرایی است. جامعه جدید که ساختار و تعاملات جدیدی د ارد،بر پایه عقلگرایی بنا شده و شاخصهای فرهنگی آن نیز بر همین اساس شکل گرفته است . خرافه گراییشالوده این بنای فرهنگی را متأثر از خود میکند و آن را تغییر میدهد

کلیدواژه ها

خرافات، فرهنگ، عقلانیت، همانند سازی اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.