تولید نانوکامپوزیت کربن فعال پودری فرآوری شده/مگهمیت) 3O2Fe-γ( وبررسی خواص ساختاری و مغناطیسی آن

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE01_347
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 685
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ثریا راه پیما

گروه کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، موسسه آموزش عالی جهاددانشگاهی استان اصفهان، خمینی شهر

فاطمه کیوانی

گروه کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، موسسه آموزش عالی جهاددانشگاهی استان اصفهان، خمینی شهر

وحید جوانبخت

گروه کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، موسسه آموزش عالی جهاددانشگاهی استان اصفهان، خمینی شهر

چکیده

کربن فعال پودری به عنوان یک جاذب با توانایی بالای جذب سطحی، کاربرد های وسیعی در زمینه تصفیه آب و پساب های صنعتی دارد، اما به علت کوچک بودن اندازه ذراتش همواره محدودیت هایی در پایان فرآیند جذب و جداسازی خواهد داشت در این میان سنتز و استفاده از نانوذرات مغناطیسی اکسید آهن با کارکردها و خصوصیات ویژه مانند اندازه در حد نانو، سطح ویژه بالا و خاصیت سوپر پارا مغناطیسی مورد بررسی قرار گرفته است و استفاده از این نانوذرات مغناطیسی برای ترکیب با کربن فعال و تهیه نانوکامپوزیت مغناطیسی، کاربردها و ویژگی هایی را برای کربن فعال بوجودآورده است. روش های مختلفی برای سنتز نانوذرات مغناطیسی وجود دارد که میتوان به همرسوبی، تجزیه حرارتی،میکروامولسیون و هیدروترمال اشاره کرد، که در این میان روش همرسوبی به علت مزایای فراوان از جمله سهولت سنتز و بازدهی بالا نسبت به سایر روشها متداولتر می باشد. در این پژوهش کربن فعال پودری با استفاده از نانوذرات مغناطیسی مگهمیت که از نمک های کلرید آهن 2 و 3 ظرفیتی و NaOH به عنوان رسوب دهنده تشکیل شده است مغناطیسی شد. خاصیت مغناطیسی این نانوکامپوزیت با استفاده از آنالیز مغناطیس سنجی در حدود emu/g 30 تعیینگردید. تعیین اندازه ذرات با استفاده از الگوهای پراش اشعه X و به کمک رابطه شرر در حدود 23 نانومتر بدست آمد ودر نهایت کامپوزیت کربن فعال مغناطیسی با دارا بودن ویژگی های کربن فعال به عنوان جاذب و نانو ذرات مگهمیت برای جداسازی آسان با آهنربا، مورد استفاده قرار گرفت .

کلیدواژه ها

مگهمیت، کربن فعال پودری، نانوکامپوزیت، سنتز، نانوذرات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.