انرژی های تجدید پذیر،راهکاری اساسی برای برون رفت از اقتصاد متکی به درآمدهای نفتی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE01_346
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 800
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اباذری

کارشناس ارشد مهندسی مکانیک، مازندران ،مدرس دانشکده فنی محمود آباد

محمد اسماعیلی صفا

دانشجوی کارشناسی مهندسی مکانیک، مازندران، دانشگاه بابلسر

چکیده

نوسانات شدید قیمت جهانی نفت و تاثیر آن بر درآمد کشورهای صادرکننده آن، سبب تحولاتی در ساختار اقتصادی این کشورها از نظر تغییر ترکیب در تولید و کالاهای صادراتی و وارداتی بواسطه تغییر رابطه مبادله واقعی بوده است. واردات بیرویه و صادرات وابسته به نفت، اکنون مهم ترین چالش اقتصاد کشور ماست . در واقع دو مشکل فوق، برخلاف تفاوت ظاهری، به منزله دو روی یک سکه اند و هر دو با هم، نشانه هایی از نبود سلامت در اقتصاد کشور را یادآوری می کنند. بطوری که با توجه به اهمیت روزافزون انرژی در معادلات جهانی و به تبع آن اهمیت امنیت عرضه و تقاضای انرژی در بین کشورهای تولیدکننده و مصرف کننده انرژی، داشتن یک «راهبرد انرژی» جامع، منسجم و در برگیرنده همه ابعاد برای نیل به اهداف چشم انداز یک اولویت اساسی است. یکی از محورهای مهم اقتصادی کشور ایران، کاهش وابستگی به منابع نفتی و تاکید بر استفاده روزافزون از انرژی های تجدید پذیر می باشد. لذا نخست در این مقاله بر تدوین راهبرد حمایت از تولید ملی در بخش انرژی به ویژه انرژی های نو و تجدیدپذیر از دیدگاهی نو به ارتقا سهم این انرژی پرداخته و در نهایت راهبردهای بخش انرژی و اقتصاد مبتنی بر منابع فسیلی تحلیل و ارائه می شوند. در این بین توجه اساسی بر مقوله انرژی های نو و تجدیدپذیر می باشد. که میتواند به شناخت انرژی های تجدیدپذیر و استفاده از ان در توسعه و استقلال اقتصادی، علیرغم ایجاد فشار و هزینه در کوتادمدت، فرصتی بی بدیل برای حرکت کشور در جهت تحقق اقتصادی پویا و غیر وابسته به نفت ایجاد کند. بطوری که میتوانیم با جایگزینی انرژیهای تجدید پذیر، به خروج از اقتصاد نفتی و پیروان به بهره وری مصرف انرژی و کاهش آلودگی زیست محیطی کمک کنیم.

کلیدواژه ها

انرژی های تجدید پذیر، منابع فسیلی، درآمدهای نفتی ، توسعه اقتصادی، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.