آشکارسازی اهداف بر اساس اختلالات میدان مغناطیسی زمین

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE01_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1205
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی مردانیان

عضو هیات علمی دانشگاه امام حسین (ع) ،دانشگاه امام حسین (ع)،تهران،ایران

رضا حق مرام

عضو هیات علمی دانشگاه جامع امام حسین (ع) ،دانشگاه امام حسین (ع)،تهران،ایران

کاوه کیانفر

پژوهشگر دانشگاه جامع امام حسین (ع) ،دانشگاه امام حسین (ع)،تهران،ایران

چکیده

در نبردها، شناسایی و کشف اهداف، برای حفظ برتری، از مهمترین فعالیتهای نظامی است. شناسایی و کشف اهداف، با دو روش اصلی فعال و غیر فعال انجام می شود. روشهای غیر فعال، بدلیل مصرف توان پایین و عدم کشف آن توسط دشمن، از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند. هدف از این مقاله بررسی نظری یکی از روشهای غیر فعالی کشف هدف، بر اساس اختلالات میدان مغناطیسی زمین (MAD) می باشد.مد کارآمدترین روشهای کشف اهداف فرومغناطیسی، بصورت غیرفعال است. یک جسم فرو مغناطیسی، کره زمین، باعث اختلال، در خطوط میدان مغناطیسی زمین می شود که در صورت آشکارسازی این اختلالات، توسط سنسورهای مغناطیس سنج، s وجود هدف، برآورد می شود. ابتدا عوامل تولید کننده آنومالی مغناطیسی، برردسیحی شدہ و سپس میدان مغناطیسی زمین، مولفهها تغییرات آن، انواع مواد مغناطیسی و ناهنجاری مغناطیسی، بطور کامل تحلیل شده است. در ادامه به بررسی انواع سنسورهای مغناطیسی سنج و پارامترهای اصلی آنها، پرداخته شده است. در نهایت با استفاده از نرم افزار اجزای محدود مغناطیسی FEMM چند هدف فرومغناطیسی، در مناطق مختلفی از ایران، شبیه سازی شده است. برای تعیین مولفههای میدان مغناطیسی زمین در نقاط مورد نظر، از نرم افزار مدل مغناطیسی جهانی (WMM) استفاده شده است. سه مولفه شمالی، شرقی و عمودی میدان زمین، در مناطق مورد نظر، به هر هدف اعمال شده است. پس از انجام شبیه سازیها و اخذ نتایج مطلوب، پیشنهادهایی برای فعالیتهای آینده در حوزه مد داده شده و در خاتمه نتیجه گیری نهایی ارائه شده است.

کلیدواژه ها

آشکارساز، میدان مغناطیسی، آنومالی، فرومغناطیسی و مد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.