بررسی چگونگی اجرای مدل پنیر سوییسی ریزن در راکتورهای هسته ای جهت جلوگیری از انتشار مواد رادیو اکتیو

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE01_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1374
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین ظاهری عبده وند

کارشناس ارشد مدیریتH.S.E علوم و تحقیقات واحد تهران

رضا مقدم

کارشناس عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر

چکیده

تولید برق در عصر حاضر یکی از شاخص های مهم در جهت رشد صنعتی و اقتصادی و توسعه هر کشور است که این نیاز بصورت روزافزون با روند صعودی چشمگیری ملموس تر می شود. به طوری که بر اساس آمارها مصرف جهانی انرژی در ۲۲ سال آینده بیش از ۵۸ درصد افزایش خواهد داشت. باتوجه به کاهش ذخایر سوختهای فسیلی در سال های آینده و میزان بالای آلایندگی آنها باید به سمت انرژی های پایدار و سبز رفت، که انرژی هستهای یکی از آنهاست. به گفته « جان ریج » مدیرکل انرژی هستهای جهان باید تعداد نیروگاههای اتمی جهان ۲۰ برابر شود. در کنار اهمیت نیروگاههای برق اتمی مسئله ایمنی راکتورهای هستهای به دلیل اینکه در صورت بروز حادثه بیشتر از دیگر صنایع تاثیرات منفی ملی، منطقهای و حتی جهانی دارند، که تا نسلهای بعد قابل مشاهده است ( حادثه چرنوبیل ) در اولوی قرار دارند. این مقاله با الگو برداری از لایههای مدل پنیر سوییسی ریزن به مسئله دفاع در عمق راکتورهای هستهای پرداخته است. به طوریکه ابتدا سدهای فیزیکی دفاعی در برابر انتشار مواد رادیواکتیو به طور کامل تشریح شده و با الهام گیری از این مدل به رونداجرای سطوح حفاظتی در بهره برداری نیروگاههای اتمی می پردازد.

کلیدواژه ها

برق هستهای، انتشار مواد رادیواکتیو، دفاع در عمق راکتور هستهای، لایه حفاظت فیزیکی، مدل پنیر سویسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.