طراحی سیستم سرمایش یک ساختمان خورشیدی متناسب با اقلیم گرم وخشک شهر یزد و مقایسه آن با یک ساختمان معمولی از لحاظ مقدار صرفه جویی در مصرف انرژی و هزینه

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: پنجمین همایش بهینه سازی مصرف سوخت در ساختمان
  • کد COI اختصاصی: CECB05_171
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 7032
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید هاشمی

ولی کلانتر

محمد هاشمی

چکیده

دورنمایی از اتمام ذخایر فسیلی جهان در طی چند دهه آینده و همچنین موضوع جهانی شدن و به دنبال آن افزایش رقابت بین کشورهای جهان باعث شده است تا بهینه سازی مصرف انرژی، بعنوان یک سیاست استراتژیک از سوی اقتصادانان و دولتمردان کشور های جهان مطرح گردد و با اختصاص بودجه هایی که صرف تحقیقات و پژوهش در زمینه جایگزین کردن سوخت های فسیلی و انرژی های نو می شود، هر ساله روش های جدیدی برای بهینه سازی انرژی در جهان مطرح می شود. در سالهای اخیر، بحث استفاده از انرژی های نو جهت گرمایش و سرمایش ساختمان، نظر مهندسین و معماران را به خود معطوف ساخته است.با توجه به این موضوع که بخش وسیعی از کشور در ناحیه آب و هوایی گرم قرار دارد،اجرای روش های مناسبی جهت کاهش هزینه های سرمایش ساختمان قابل تأمل است. با توجه به اقلیم بیابانی شهر یزد و داشتن تابستانهای طولانی و گرم و خشک، بکارگیری اصول بهینه سازی انرژی در ساختمان ضروری است.مقاله حاضر، به طراحی یک ساختمان با سیستم سرمایشی طبیعی (باد وخورشید)در شهر کویری یزد می پردازد و در پایان، با یک ساختمان معمولی فاقد اصول بهینه سازی مصرف انرژی مقایسه می شود. نتایج جالب بدست آمده حاکی از آن است که،می توان هزینه اولیه جهت بکار بستن اصول بهینه سازی انرژی در ساختمان را، در سالهای بعد از طریق کاهش هزینه در مصرف سوخت و یا برق جبران نمود و با دیدی حساب شده، می توان ساختمان سازی متکی به رعایت اصول بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمانهای شهر یزد را، از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه دانست.

کلیدواژه ها

ساختمان خورشیدی ، بادگیر بهینه سازی شده ، عایق کاری جداره ها ، چیلر خورشیدی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.