بررسی ریزساختار فولادهای کربنی و زنگنزن در فرآیند نیترو-کربوراسیون در محیط پلاسمای الکترولیتی

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: هفتمین سمینار ملی مهندسی سطح و عملیات حرارتی
  • کد COI اختصاصی: ISSE07_138
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1024
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پیمان طاهری

دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه تهران

چنگیز دهقانیان

دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه تهران

محمود علی اف خضرایی

دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه تربیت مدرس

علیرضا صبور روح اقدم

دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

فرایند نیترو -کربوراسیون در محیط پلاسمای الکترولیتی روش نسبتاً جدیدی است که در آن یک منبع ولتاژ قوی با جریان یکسو شده و الکترولیت مرتبط با عملیات استفاده می شود . خاصیت بارز این روش، ایجاد تخلیه دی الکتریک روی قطعه کار در ولتاژهای بالا و نیز الکترولیز الکترولیت مربوطه است . در فرآیند نیترو-کربوراسیون در محیط پلاسمای الکترولیتی، الکترولیت شامل ترکیبات دارای نیتزوژن و کربن است . الکترولیت به کار رفته در این تحقیق، محلول آبی اوره یا کربامید است که هدایت الکتریکی آن با اضافه کردن کربنات سدیم افزایش یافته است . تخلیه الکتریکی در اطراف کاتد باعث ایجاد محیط گازی یونیزه اشباع و یا پلاسما اطراف قطعه کار می شود. ذرات ایجاد شده در محیط پلاسما سطح نمونه را بمباران نموده و باعث ایجاد لایه های نفوذی در داخل قطعه کار می شود . در این تحقیق فرآیند نیترو -کربوراسیون در محیط پلاسمای الکترولیتی بر فولاد کربنی CK35 و زنگ نزن AISI304 انجام شد . ریزساختار لایه های ایجاد شده توسط SEM, XRD و میکروسکوپ نوری مورد مطالعه قرار گرفت . در فولاد کربنی CK35 ، فازهای (فرمول در متن اصلی موجود می باشد) و در فولاد زنگ نزن 304 فازهای γ و (Fe,Cr)Nx ایجاد شد که منشاء بهبود خواص سایشی و مقاومت به خوردگی نمونه های پوشش داده شده است.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.