نقش فناوری اطلاعات در ورود باستان شناسی به محتوای درسی مدارس شهر خرم آباد

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس بین المللی گردشگری، جغرافیا و باستان شناسی
  • کد COI اختصاصی: ITUR01_064
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 580
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کریم حاجی زاده

عضو هیئت علمی گروه باستان شناسی دانشگاه محقق اردبیلی

مهتاب اسلامی نسب

دانشجوی دکتری باستان شناسی دانشگاه محقق اردبیلی و مدرس دانشگاه پیام نور واحد اردبیل

مهتاب دادخواه

دانشجوی دکتری باستان شناسی دانشگاه محقق اردبیلی و مدرس دانشگاه پیام نور واحد اردبیل

مریم شاداب فر

دانش آموخته کارشناسی ارشد باستان شناسی دانشگاه تهران

چکیده

فناوری اطلاعات نقش عمده ای در پیشرفت علوم مختلف در کشورهای جهان داشته است. در کشورهای در حال توسعه ای مانند ایران، با استفاده از فناوری اطلاعات می توان همپای سایر کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه، سبب پیشرفت علوم مختلف شد. امروزه این نقش بویژه در علم باستان شناسی در ایران بسیار مورد توجه قرار گرفته و سبب پیشرفت در تمامی شاخه های باستان شناسی گردیده است. با ورود مباحث مرتبط با باستان شناسی در نظام آموزش و پرورش کشور، با استفاده از فناوری اطلاعات می توان علاوه بر پیشرفت باستان شناسی در آموزش عالی، در نظام آموزشی پیش از مقاطع دانشگاهی نیز شاهد پیشرفت این علم و به-روز شدن هر چه بیشتر آن همگام با توسعه جهانی بود. هوشمندسازی مدارس و استفاده از تکنولوژی های فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا)، می تواند تاثیر شگرفی در جایگاه باستان شناسی در نظام آموزشی پیش از مقاطع دانشگاهی بگذارد. این پژوهش به بررسی نقش فناوری اطلاعات در ورود مباحث باستان شناسی به مدارس عادی و هوشمند شهر خرم آباد لرستان می پردازد. روش تحقیق از نوع توصیفی پیمایشی است. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته برای دانش آموزان مدارس هوشمند و عادی استفاده شده است. با توجه به جامعه آماری کل دانش آموزان مقطع دبیرستان در شهر خرم آباد که بالغ بر 20587 نفر در سه شاخه نظری، فنی و حرفه ای و کار و دانش می باشند، نمونه آماری شامل 380 دانش آموز در مقطع دبیرستان (هوشمند و عادی) در نظر گرفته شد که در مجموع 430 پرسشنامه توزیع گردید که از داده های 400 پرسشنامه برای تجزیه و تحلیل استفاده گردید. نتایج بدست آمده نشان داد که مواد درسی مرتبط با باستان شناسی در مدارس عادی کمتر، و در مدارس هوشمند به دلیل ورود فناوری اطلاعات، این مباحث مورد توجه و جذابیت بیشتری قرار گرفت؛ بویژه با طراحی نرم افزارها و استفاده از فضای مجازی، زمینه برای یادگیری هرچه بیشتر دانش آموزان فراهم گردید.

کلیدواژه ها

باستان شناسی، فناوری اطلاعات، محتوای درسی، مدارس هوشمند، جذابیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.