مقایسه دو روش کپی کردن و آموزش حافظه ای در هنرهای تجسمی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی اقتصاد و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: ICOEM01_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 631
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزانه قاسمی

کارشناس ارشد پژوهش هنر، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

روشهای آموزشی ازساختار ذهنی مخاطب، توان علمی آموزش دهنده و زمینه های فکری و محیطی آموزش تأثیر می پذیرند.پژوهش زیر در راستای بررسی روشهای آموزش هنرهای تجسمی با دو ویژگی زیر انجام شده است؛ نقش کپی آثار در فرایندیادگیری و جایگاه حافظه بر قابلیت ادراک بصری. ازآنجا که این هدف با مطالعات کتابخانه ای و تحلیل منابع ممکن می شد؛سیر تحقیق شامل نگاه نقادانه به موضوع و دستیابی به نتیجه ای علمی، مبتنی بر شناخت انسان، فضا، زمان و بسترهای مؤثردر یادگیری است. ماهیت پژوهش موضوعاتی از قبیل نگاه فلسفی به آموزش حافظه ای و نقش کپی در فرایند آموزش را شاملمی شود. از نگاهی دیگر، منشأ تاریخی دو روش و نحوه ی ارائه ی آثار هنری و ارتباط نظریات متفکرانی چون والتر بنیامین وتئودورآدورنو، در ادامه ی بررسی هنر در زمان پیش از سقراط مورد مطالعه قرار گرفته است. در پایان، این مطلب دریافتمی شود که روش آموزش هنرهای تجسمی باید مبتنی بر ایجاد خلاقیت و رویکردی نقادانه به عینیت و واقعیت آثار هنری باشدو ازین جهت به کار بردن منحصرا یک روش آموزشی نمی تواند منجر به دریافتی نو و تحلیل گونه از جهان هنری فرد شود. لزومبه کارگیری هر دو روش برای دستیابی به اهداف بالا، نتیجه ی حاصل از این پژوهش تطبیقی است.

کلیدواژه ها

ادراک بصری،کپی، حافظه، هنر، یادگیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.