بررسی عددی تأثیر نحوه چیدمان میلگردهای عرضی در قسمت های لبه ای دیوار برشی بر عملکرد لرزه ای آن

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مهندسی سازه ایران
  • کد COI اختصاصی: ISSEE02_158
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 480
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن مقدم

استاد، دانشگاه صنعتی شریف، تهران، ایران

علی داودی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی زلزله، دانشگاه صنعتی شریف، تهران، ایران

چکیده

امروزه باور عمومی بر آن است که با استفاده از اجزای لبه ای در لبه های دیوارهای برشی می توان عملکرد لرزه ای آن ها را به واسطه افزایش شکل پذیری و قابلیت اتلاف انرژی، بهبود و ارتقا بخشید. تحقیقات انجام شده نشان داده است که چگونگی طراحی این اجزای لبه ای و جزییات اجرایی آن ها، خود می تواند تغییرات قابل توجه ی در شاخصه های رفتاری دیوارهای برشی ایفا کند. در این مقاله تلاش خواهد شد تا با یافتن یک مدل اجزا محدود از دیوار برشی که نتایج تحلیل غیرخطی آن، بیشترین تطابق را با نتایج موجود آزمایشگاهی داشته باشد، رفتار لرزه ای دیوارهایبرشی شبیه سازی شده و بدین وسیله تاثیر جزییات اجرایی اجزای لبه ای مورد ارزیابی قرار گیرد. در این راستا، با ساخت و تحلیل 8 مدل دیوار در نرم افزار آباکوس، تاثیر نحوه چیدمان میله گردهای عرضی در قسمت های لبه ای، بر مشخصه های رفتاری دیوار برشی در دو ضریب وجه متفاوت، موردمطالعه و بررسی قرار گرفت. مطالعات انجام شده نشان داد که با یک تغییر ساده در قسمت های لبه ای دیوار و انتقال میلگردهای عرضی لبه از تراز میله گردهای عرضی جان به ترازی میانی، می توان شکل پذیری دیوار را به صورت قابل ملاحظه ای (تا 1.5 برابر)، بهبود بخشیده و به افت مقاومت مطلوب تری دست یافت.

کلیدواژه ها

دیوار برشی، مدل عددی، عملکرد لرزه ای، اجزای لبه ای، چیدمان میلگردهای عرضی لبه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.