مطالعه تحلیلی عملکرد لرزهای تیر پیوند در سیستم های مهاربندی واگرا

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مهندسی سازه ایران
  • کد COI اختصاصی: ISSEE02_133
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 663
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید حجازی طلب

کارشناس ارشد مهندسی سازه، دانشگاه یزد، یزد، ایران

حسینعلی رحیمی بندرآبادی

استادیار، دانشگاه یزد، یزد، ایران

چکیده

در یک قاب فولادی با سیستم مهاربندی واگرا، چگونگی عملکرد و مکانیزم خرابی تیر پیوند، اثر قابل توجهی بر روی رفتار لرزه ای قاب مهاربندی شده دارد. با توجه به طول و مقطع تیر پیوند سه نوع مکانیزم خرابی شامل 1- تسلیم برشی، 2- تسلیم خمشی و 3- تسلیم برشی خمشی، در تیر پیوند متصور است. در این تحقیق ابتدا ده مدل مختلف از تیر پیوند درحالت تسلیم برشی در نرم افزار ABAQUS ساخته و به روش اجزا محدود تحلیل شده است. سپس با بررسی تغییرات مقادیر کرنش پلاستیک معادل در طول خط مرکزی جان تیر پیوند، میزان انرژی جذب شده توسط هر مدل و ماکزیمم نیروی برشی تحمل شده توسط تیر پیوند، نقش عواملی نظیر اندازه طول تیر پیوند، اثر وجود یا عدم وجود سخت کننده های قائم جان و تعداد سخت کننده ها بر روی رفتار تیر پیوند مطالعه شده است. براساس نتایج این تحقیق با افزایش طول تیر پیوند، حداکثر نیروی برشی و دوران نسبی دوسر تیر پیوند کاهش یافته و در مدل های تقویت شده با سخت کننده جان، افزایش طول تیر پیوند سبب شده تا مدل انرژی کمتری جذب کند. علاوه بر این مشاهده شد، دو مدل که در یکی سخت کننده ها فقط در یک طرف جان و در دیگری در دو طرف جان قرار گرفته اند، درصورتیکه فواصل بین سخت کننده ها یکسان باشد رفتار تقریباً مشابه ی دارند.

کلیدواژه ها

سیستم مهاربندی واگرا، تیر پیوند، مدل سازی عددی، سخت کننده قائم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.