ایجاد پوشش اکسید آلومینیوم روی آلومینیوم به روش پلاسما الکترولیز (PEO) و مطالعه مرفولوژی لایه ایجاد شده

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: هفتمین سمینار ملی مهندسی سطح و عملیات حرارتی
  • کد COI اختصاصی: ISSE07_062
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4583
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهروز بقال اصل

دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی سهند تبریز

نقی پروینی احمدی

دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی سهند تبریز

رسول آذر خسروشاهی

دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی سهند تبریز

چکیده

در حال حاضر یکی از روش های بهبود سطح آلومینیوم، آندایز سخت است . اما پوشش های اکسیدی تولید شده توسط این روش سختی و مقاومت لازم در مقابل سایش را دارا نمی باشند . اخیراً برای بهبود خواص سایشی آلومینیوم از روشی به نام اکسیداسیون پلاسما الکترولیز (PEO) ، که تحت نام (MDO) شناخته میشود، استفاده می شود. مزیت این روش، ایجاد پلاسما در محیط الکترولیتی می باشد . در این پژوهش، ایجاد لایه اکسید آلومینیوم سخت روی آلیاژ آلومینیوم 2024 به روش اکسیداسیون پلاسما الکترولیتی و بررسی چگونگی انجام پروسه، مورد مطالعه قرار گرفت . برای این منظور با استفاده از یک مولد DC ، و اعمال ولتاژ به مراتب بیشتر از روش آندایز سخت کلاسیک، پوشش اکسیدی مورد نظر روی نمونه های آلومینیومی تهیه شده، ایجاد شد . مطالعه ساختار لایه اکسید ایجاد شده، با استفاده از پراش اشعه ایکس مدل D8 Advance Brucker ، مطالعه مرفولوژی لایه اکسیدی، با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی مدل Cam Scan MV-2003 و مطالعه ترکیب لایه با استفاده از EDX ، انجام گرفت . نتیجه مطالعات نشان می دهد که به روش اکسیداسیون پلاسما الکترولیز، می توان یک لایه اکسید آلومینیوم با سختی بالاتری نسبت به روش های کلاسیک روی آلومینیوم ایجاد کرد . ترکیب اصلی این لایه از دو فاز3 α − Al 2O وγ − Al2O3 تشکیل یافته است.

کلیدواژه ها

پلاسما الکترولیز، آندایز، اکسیداسیون، آلومینیوم، کانال تخلیه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.