کنترل و بهسازی لرزه ای سازه فولادی 10 طبقه با استفاده از میراگرهای ویسکوز

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مهندسی سازه ایران
  • کد COI اختصاصی: ISSEE02_095
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 808
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یزدان حیاتی

دانشجوی دکتری مهندسی سازه، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران

غلامرضا هوائی

استادیار، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران

چکیده

در این مقاله، کنترل و بهسازی لرزهای یک ساختمان فولادی ده طبقه با سیستم مقاوم جانبی قاب خمشی فولادی معمولی (OMRSF) با استفاده از میراگرهای ویسکوز و مقایسه نتایج با سازه بهسازی نشده مورد مطالعه واقع شده است. بدین منظور ابتدا بارگذاری ثقلی سازه ی مورد بحثانجام شده، سپس با استفاده از آیین نامه UBC97 و NEHRP، برش پایه و ضریب برش پایه برای سازه مذکور به دست آمد. مدل سازه در نرم افزار 2000SAP ساخته شد و بارگذاری هایی که به صورت دستی محاسبه شده اند، به نرم افزا ر داده شد . در نهایت سازه اولیه بدون حضور میراگرهای ویسکوز مورد تحلیل و طراحی قرار گرفت و دریفتهای سازه محاسبه شدند. در گام بعدی، میراگرهای ویسکوز پس از تعیین مشخصات مکانیکی و تعیین آرایش قرارگیری آن ها، به سازه اضافه شدند و سازه مجهز به میراگرهای ویسکوز مورد تحلیل و طراحی قرار گرفت. سپس تحلیلهای دینامیکی غیر خطی تاریخچه زمانی برای رکورد زلزله السنترو در دو سطح DBE و MCE انجام شده و نتایج بدست آمده است. در انتها تحلیل دینامیکی تاریخچه زمانی سازه اولیه بدون میراگرها نیز تحت زلزله السنترو انجام شده و پاسخ های سازه بدست آمده است و با نتایج حاصل از تحلیل سازه بهسازی شده با میراگرها مقایسه شده است. نتایج حاصل از تحلیل های دینامیکی غیرخطی تاریخچه زمانی نشان داد که حضور میراگرهای ویسکوز در سازه باعث کاهش چشمگیر دریفت های سازه گردیده و این دریفت ها در محدوده ی مجاز آیین نامه قرار می گیرند.

کلیدواژه ها

کنترل سازه، میراگر ویسکوز، تثلیل دینامیکی، تاریخچه زمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.