بررسی رفتار دومحوره سازه بنایی در مقیاس مزو

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مهندسی سازه ایران
  • کد COI اختصاصی: ISSEE02_057
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1047
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه سپهری نیا

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی سازه، دانشگاه یزد، یزد، ایران

حسینعلی رحیمی بندرآبادی

استادیار، دانشگاه یزد، یزد، ایران

بهروز احمدی ندوشن

دانشیار، دانشگاه یزد، یزد، ایران

چکیده

مصالح بنایی از قدیمیترین مصالح ساختمانی هستند، که در اکثر سازه های تاریخی موجود مورد استفاده قرار گرفته اند. این نوع سازه ها امروزه نیز استفاده گسترده ای دارند. شبیه سازی رفتار سازه های بنایی یکی از پیچیده ترین مسائل در مکانیک محاسباتی است. علت این پیچیدگی را می توان در وجود ناپیوستگی های زیاد و متفاوت بودن خواص مکانیکی مصالح تشکیل دهنده جستجو کرد. یکی از روش های مدل سازی دیوارهای بنایی، مدلسازی به طریق المان محدود است. در این روش کل مجموعه دیوار بنایی بااستفاده از یکی از مقیاس های مناسب اجزا محدود به المان های کوچکتر تقسیم بندی و مدل سازی می گردد. مقیاس های درنظر گرفته شده شامل سه مقیاس میکرو، مزو و ماکرو است. از لحاظ سطح دقت و مقدار محاسبات مورد نیاز، مدل سازی در مقیاس مزو بین تحلیل در مقیاس میکرو و ماکرو قرار دارد. در این مطالعه با بهره گیری از مقیاس مزو، به بررسی رفتار دیوار و سازه بنایی توسط نرم افزار ABAQUS پرداخته شده است. یکی از دلایل رفتار پیچیده سازه بنایی وجود درزهای مختلف در آن است. بهعبارت دیگر مهمترین عامل در تعیین رفتار سازه بنایی درزهای ناپیوستگی که باعنوان رابط بین واحد و ملات شناخته می شود، است. در این مطالعه با حذف المان های چسبنده که معرف المان رابط بین واحد و ملات در سازه بنایی هستند، و اختصاص دادن ویژگی های این المان به سطوح واحدهای بنایی، مشاهده می شود که ضمن کاهش حجم محاسبات موردنیاز، نتایج از انطباق خوبی با کارهای تجربی برخوردار است. یکی از موارد مهم در مورد سازه های بنایی رفتار این گونه سازه ها در برابر بارگذاری دومحوره است، که متاسفانه در کارهای تحقیقاتی پیشین توجه کمتری به ان شده است. در این مطالعه یک سازه بنایی دارای دیوارهای با بازشو، تحت بارگذاری دو محوره قرار گرفته و مقاومت آن در جهت های مختلف بررسی شده است.

کلیدواژه ها

سازه بنایی، مد سازی عددی، مقیاس مزز، المان رابط ز زاحد، چسبندگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.