مهمترین دلایل عدم رواج سیستم LSF در صنعت ساختمان کشور

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنگره علمی پژوهشی افق های نوین در حوزه مهندسی عمران، معماری، فرهنگ و مدیریت شهری ایران
  • کد COI اختصاصی: UMCONF02_098
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1257
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی داوریان

فریبرز دولت آبادی

چکیده

سیستم ساختمانی قاب فولادی سبک که به اختصار LSF نامیده می شود، سیستم ساختمان نوینی است که بدلیل مزایای فراوان از جمله سرعت بالای اجرا و صرفه جویی در مصرف مصالح، در بسیاری از کشورهای جهان رواج قابل توجهی یافته و از سیستم هایمورد تاییدیه مهندسین عمران و ساختمان در کشورهای مدرن و پیشرفته می باشد. این سیستم، علی رغم مزایا و امتیازات قابل توجه، در کشور ما و بویژه در پایتخت، رواج چندانی نداشته و چندان مورد استفاده و کاربرد فعالان صنعت ساخت و ساز قرار نمی گیرد. باتوجه به این مساله، هدف اصلی این تحقیق، یافتن دلایل عدم رواج سیستم LSF در کشور و همچنین ارائه برخی راهکارها در جهت کاربرد گسترده تر آن می باشد. این تحقیق از نظر هدف، تحقیقی کاربردی محسوب می گردد و از نظر گردآوری داده ها، تحلیلی - پیمایشی به شمار می آید. در این پژوهش، فاکتورهای موثر بر قابلیت بکارگیری و رواج سیستم های ساختمانی، باتوجه به شاخص های فنی مورد تایید مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن و همچنین نظرات متخصصان امر، تعیین گردیدند. پرسشنامه های پژوهش توسط 18 نفر از فعالان حوزه ساختمان در تهران تکمیل گردیده است. براساس نتایج، درمیان شاخص های مختلف، صرفه جویی در مصرف مصالح با میانگین وزنی 6/05، سپس سرعت اجرا با امتیاز 6/00 و پس از آن طول عمر ساختمان با امتیاز 5/94 دارای بالاترین امتیازات اخذ شده می باشند. در میان شاخص های با میانگین وزنی پایین، شاخص امکان بکارگیری سیستم در سازه ای با ارتفاع های مختلف با میانگین وزنی 2/55 سپس شاخص مقاومت سیستم در مناطق زلزله خیز با میانگین امتیاز 2/61 و پس از آن دو شاخص قابلیت دسترسی به نیروی انسانی ماهر و عدم آشنایی عموم با سیستم، با امتیاز یکسان 2/78 گرفتند که بعنوان مهمترین دلایل عدم رواج سیستم ساختمانی LSF در کشور و بویژه در پایتخت ارزیابی گردیدند.

کلیدواژه ها

سیستم ساختمانی قاب فولادی سبک، سیستم نوین ساختمانی، مهمترین دلایل عدم رواج

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.