بررسی اتانازی (قتل از روی ترحم) از منظر اخلاق پزشکی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش های نوین در حوزه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی ایران
  • کد COI اختصاصی: SHCONF02_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2544
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر بالایی

کارشناس ارشد حقوق جزا و جرم شناسی

محمدعلی داوریار

استادیار پیام نور مشهد- نویسنده مسئول

چکیده

پیشرفت ها ی گسترده در دانش پزشکی و بیوتکنولوژی و تاثیرآن بر روند زندگی، این امکان را فراهم آورده که افراد بتوانند ماه هاو حتی سال ها با وجود بیماری زندگی کنند. همچنین این امر باعث گردیده برخی دیگر ازبیماران نیز بتوانند یک زندگی نباتی بیحاصل را برای مدت طولانی ادامه دهند. در نتیجه بحث خاتمه حیات در بیماران در شرف مرگ وهمچنین بیمارانی که درد ورنجفراوانی را در این بین متحمل می شوند، از چالش های عمده اخلاقی در حوزه پزشکی محسوب می شود. از جمله موارد مهمی کهاخلاق پزشکی دنیای جدید با آن روبه رو شده مسئله اتانازی است.انجمن جهانی پزشکی در بیانیه ی خود بر اساس سوگندنامه یبقراط، اتانازی را به هر شکلی محکوم کرده و آن را غیراخلاقی می داند. از طرفی، مبحث اتانازی علاوه بر اخلاق پزشکی تمام حوزههای اجتماعی و فرهنگی را نیزدر بر می گیرد. دیدگاه فلسفی، اخلاقی و قانونی کشورهای مختلف در خصوص انجام اتانازی متفاوتاست. ایران اسلامی کاملا مخالف هر نوع مرگ خود خواسته و به تبع آن اتانازی است.در قوانین کیفری ملی، کشتن عمدی دیگرییامشارکت دراین کار جرم کیفری محسوب می شود مگر آنکه توجیه یا دلیل موجهی داشته باشد. لذا این مقاله ، با هدف بررسیمساله اتانازی از منظر قوانین کیفری ملی و همچنین اخلاق پزشکی انجام می گیرد و به تبیین موضوع اتانازی و تحلیل اخلاقی، وقانونی آن می پردازد.

کلیدواژه ها

اتانازی، قتل از روی ترحم، اخلاق پزشکی، قوانین کیفری ملی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.