مهریه ، پشتوانه اجتماعی یا منبع درآمد
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش های نوین در حوزه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی ایران
- کد COI اختصاصی: SHCONF02_015
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 771
نویسندگان
کارشناس ارشد حقوق خصوصی
چکیده
پدید آمدن مهریه نتیجه تدبیر ماهرانه ای است که در متن خلقت و آفرینش برای تعدیل روابط زن و مرد و پیوند آنها به یکدیگر بکاررفته است و ریشه در حیا و عفاف زن دارد . زن با الهام فطری، دریافته است که عزت و احترام او به این است که خود را رایگان دراختیار مرد قرار ندهد و همین سبب شده که زن توانسته با همه ناتوانی، مرد را به عنوان خواستگار به آستانه خود بکشاند و مردها را بهرقابت با یکدیگر وادار کند . زن در مقابل شهوت از مرد تواناتر و خود دارتر آفریده شده است و مرد در مقابل غریزه از زن ناتوان تراست، این خصوصیت همواره به زن فرصت داده است که دنبال مرد نرود و زود تسلیم او نشود و بر عکس مرد را وادار کرده است که بهزن اظهار نیاز کند و برای جلب رضای او اقدام نماید. یکی از آن اقدامات این بوده که برای جلب رضای او و به احترام موافقت اوهدیه ای بنام «مهریه» نثار او می کرده است. در اسلام هم مهریه یک چیز ابداعی و اختراعی نبوده، بلکه اسلام مهریه را به حالت فطریو طبیعی آن برگردانید . بنابراین می توان مهریه را بعنوان یک پشتوانه اجتماعی برای زن محسوب کرد. لکن امروزه از این امر پسندیده سو استفاده شده وبه منبعی در آمد برای برخی درآمده است به گونه ایی که حتی در دوران نامزدی ، دختر یا خانواده وی مترصد اندک خطایی از سویشوهر بوده تا سریعا با اولین و راحت ترین حربه که همانا تقاضای وصول مهریه با حق حبس از طریق دادگاه بوده وی را به زانو دراورده و از سوی دیگر به دلیل این امر که شاید زندگی پس از تقاضای مهریه برای دختر سخت باشد و احیانا مورد بی مهری یاضزب و شتم مرد قرار نگیرد تقاضای طلاق داده و یا اینکه خود مرد پس از این تقاضا وی را طلاق می دهد. امروزه راهروی دادگاه هاپر شده از زنان و مردانی که شاید حتی اندک مدتی باهم زندگی نکرده و به دلیل مطالبه مهریه از سوی زن ، در انتظار جلساتدادگاه می باشند. در این مقاله این مهم مورد بررسی قرار می گیرد.کلیدواژه ها
مهریه زن، طلاق، پشتوانه اجتماعی،حق حبس، دادگاهمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.