پیشنهادی برای چگونگی پیاده سازی استاندارد شماره حساب بانکی بین المللی در ایران

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: دومین کنفرانس جهانی بانکداری الکترونیکی
  • کد COI اختصاصی: EBANKING02_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1932
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرش برفر

بانک سامان، اداره خدمات نوین بانکی

علی حاجی زاده مقدم

بانک سامان، اداره خدمات نوین بانکی

چکیده

به منظور تسریع در همگام شدن با روند شتابان تجارت جهانی، ابتدا می بایست زیرساختها و ابزار لازم فراهم شوند. یکی از الزامات عملی شدن تجارت فرامرزی، امکان پذیر شدن انجام سریع و بهینه پرداختهای بین المللی می باشد. بدین منظور، بالغ بر ده سال است که استاندارد شماره حساب بانکی بین المللی (IBAN) توسط کمیته استانداردهای بانکی اروپا معرفی و توسط ایزو به عنوان استانداردی بین المللی پذیرفته شده است و مراحل گذار به فراگیر شدن را طی می نماید. انتظار می رود که پذیرش این استاندارد در آینده ای نزدیک مرزهای اروپا را درنوردیده و توسط اکثر کشورها پیاده سازی شود. از آنجا که ایران نیز از این قاعده مستثنی نخواهد بود، لازم است که گامهای آغازین برای پیاده سازی این استاندارد برداشته شود. یکی از گامهای مهم در این مسیر، تعریف قالب مشترکی برای شماره حساب بانکی پایه (BBAN) در کلیه بانکهای ایرانی است. مقاله حاضر، علاوه بر آنکه به بررسی زوایای مختلف استاندارد شماره حساب بانکی بین المللی می پردازد، قالب بهینه ای را برای تعریف شماره حساب بانکی پایه و به تبع آن شماره حساب بانکی بین المللی در ایران پیشنهاد می نماید.

کلیدواژه ها

شماره حساب بانکی بین المللی، شماره حساب بانکی پایه، کد شناسایی بانک، مسیر یابی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.