شرحی کوتاه بر نظریه روانکاوی فروید

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی روانشناسی و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: PSSCONF01_097
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 21190
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نبی بستان

عضو هیات علمی گروه روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه

اشکان باقری

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه

چکیده

زیگموند فروید از بزرگترین نظریه پردازان و فردی تاثیر گذار در تاریخ شکل گیری علم روانشناسی است که بنیان یکی از نظام های - غالب در روانشناسی یعنی روان تحلیل گری را نهاد. فروید درباره مباحث گوناگون از جمله دستگاه ذهن، شخصیت، دوره های تحولی انسان از دید روانی جنسی و ... در کتب و رسالات خود آثار زیادی به جای گذاشته که همواره با وجود گذشت سال های زیاد همچنان مورد استفاده - روانشناسان می باشد و تعداد قابل توجهی از روانشناسان پیرو مکتب او می باشند. او همچنین درباره عقده های روانی، مکانیسم های دفاعی(روانی)، نماد ها، رویاها و تحلیل آن، هیپنوتیزم، تداعی آزاد و... نظریاتی را مطرح کرده و تا پایان عمر خود همواره پیرامون مکتب خویش فعالیت داشته و برای توسعه آن به کار و فعالیت پرداخته است. هدف پژوهش حاضر تبیین بخش های کوچکی از نظریه فروید می باشد چرا که مباحث مکتب فرویدی از چنان عمق و بار سنگینی برخوردارند که برای بررسی و آشکار شدن جنبه های آن و توسعه بیشتر پژوهش های بسیار زیادی لازم است. اما در اینجا صرفا پیش مقدمه ای کوتاه گرداوری شده تا شاید نقشی کوچک در توسعه روانکاوی در ایران داشته باشیم و این پژوهش زمینه ساز توجه بیشتر سایر روانشناسان و پژوهشگران گردد، چرا که جای خالی آن در کشور ما به شدت احساس می شود و مراکز خاصی جهت آموزش اختصاصی روانکاوی در اینجا موجود نیست و تعداد روانکاوان هم محدود می باشد. همچنین در انتها به ارائه راهکارهاییبرای پیشرفت روانکاوی و روانکاوان در کشور پرداخته می شود. و توصیه می شود که پژوهش ها در این حوزه گسترش یابدو مراکزی جهت آموزش رسمی روانکاوری در کشور ایجاد شود

کلیدواژه ها

شرحی کوتاه، نظریه روانکاوی، فروید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.