پدیده ای نو در بانکداری الکترونیکRFID

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: دومین کنفرانس جهانی بانکداری الکترونیکی
  • کد COI اختصاصی: EBANKING02_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2918
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نغمه الوندی

دانشجوی کارشناسی ارشد IT دانشگاه شیراز

رحمت میرزایی سرو کلایی

دانشجوی کارشناسی ارشد IT دانشگاه شیراز

چکیده

گسترش استفاده از گوشی های تلفن همراه در سال های اخیر و همچنین ارائه خدمات اینترنتی و قابلیت دسترسی به اینترنت از طریق این ابزارها در طی سال های اخیر، روش های سنتی سرویس دهی به مشتریان را تبدیل به روش هایی ساخته است تا از طریق آن بتوان به نحوی از قابلیت های این ابزارها در صنایع مختلف بکار گرفت که این امر منجر به ظهور نسل جدیدی از بانکداری الکترونیک بنام بانکداری سیار گردیده است. این واقعیت که در طی سال های اخیر شمار کاربران اینترنت از طریق ابزارهای بی سیم بیش از کاربران اینترنت از طریق رایانه های شخصی بوده است صاحبان صنایع بویژه در بخش بانکداری که سطح وسیعی از تعاملات با کاربران را دارا می باشد به سمت استفاده بهینه از این ابزار ها در جهت ارائه خدمات مناسب به کاربران جلب نموده است.. از آنجا که بخش اعظمی از نقل و انتقالات پولی که از طریق تجارت سیار انجام می شود توسط بانک ها و شبکه بانکداری سیار انجام می گردد لذا می بایست خدمات ارائه شده از سهولت و امنیت بالایی بر خوردار بوده تا کاربران بتوانند با سهولت و اعتماد بیشتری فعالیتهای بانکی خود را انجام دهند. با ظهور تکنولوژی RFID و استفاده از آن در ساخت کارت های contact less بمنظور بهره گیری از این تکنولوژی در پرداخت ها و دریافت ها با حجم کم توانستند تا حدودی به این مهم دست پیدا کنند. با گذشت زمان و پدیدار شدن برخی مشکلات از قبیل اجبار کاربر به حمل تعداد زیادی از این کارت ها در کیف پول خود، احتمال آسیب دیدن کارت ها و صرف هزینه مجدد برای تهیه آنها صاحبان صنایع را بسمت ترکیب تکنولوژی FRID و تلفن های همراه جلب نمود که منجر به پیدایش تکنولوژی NFC گردید. . در این مقاله ابتدا تاریخچه ایی در رابطه با NFC ، نقش، اهمیت و مزایای استفاده از آن در بانکداری الکترونیک بویژه بانکداری سیار پرداخته شده است و در انتها به بررسی نتایج بدست آمده در کشورهای استفاده کننده از این تکنولوژی می پردازیم .

کلیدواژه ها

بانکداری الکترونیک، بانکداری سیار ، m-payment ،NFC ،RFID

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.