حقوق کیفرزدایی بزهکاری کودکان و اطفال در قوانین مدون ایران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی علوم اسلامی حقوق و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: NCPB01_397
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 528
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهرام رحمت اله پور

کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی، دانشگاه علوم و تحقیقات تهران واحد ارومیه،

چکیده

کیفرزدایی در چارچوب سیاست کیفری نظاممند به دنبال تعدیل و متناسب نمودن خاصیت کیفری مجازات ویا سلب وصف جزایی از یک رفتار مجرمانه و جایگزین نمودن اقدامات غیرکیفری درجهت اصلاح و تربیت مجرم میباشد. این اقدام باید ضمن پیشنهاد یک سلسله عوامل پیشگیرانه در جهت جلوگیری از وقوع بزه، در صورت ارتکاب نیز راه بازگشت مرتکبان به زندگی شرافتمندانه را هموار کند. کیفرزدایی به عنوان بخشیاز سیاست جنایی، دادههای جرمشناسی و علوم انسانی دیگر را در قالب نظام کیفری به کار میگیرد و از این طریق است که میتواند با حذف و یا تخفیف مجازاتهای خشن و شدید در راه مبارزه با بزهکاری و پیشگیریاز وقوع جرایم قدم بردارد. تحولات عدیده ای در قانون مجازت اسلامی مصوب 5939 نسبت به کیفرزدایی صورت گرفته است در رابطه با مسولیت کیفری اطفال که این پژوهش را به این موضوع اختصاص دادهایم و از جمله مسائلی که در اینرابطه با توجه به تحولات قانون مجازات اسلامی میتوان مطرح نمود اینکه؛ قانون مجازات اسلامی در مسئولیت کیفری اطفال در پرتو اصل کیفر زدایی چه تحولاتی ایجاد نموده است؟ و به تبع مسأله مطرح شده میتوان پرسشهایی مطرح نمود از جمله اینکه؛ مسئولیت کیفری اطفال چه جایگاهی در قوانین و مقررات جزایی دارد؟ مجازات و کیفر اطفال در قانون مجازات مصوب 5939 چگونه پیشبینی شده است؟ تبیین بخش مجازاتهای کودکان و نوجوانان و بخشبندی افراد زیر 51 سال به افراد زیر 3 سال، 3 تا 51 سالو 51 تا 51 سال از مهمترین تحولات قانون جدید مجازات اسلامی است. کودک بزهکار به دلیل انعطاف پذیری که دارد ،آسانتر و سریعتر از افراد بزرگسال میتواند اصلاح گردد؛ در نتیجه به نظام کیفری متفاوت از آنچه در مورد بزرگسالان اعمال میشود، احتیاج دارد.

کلیدواژه ها

مسئولیت کیفری اطفال، تحولات قانون مجازات اسلامی، کیفر زدایی، واکنش مناسب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.