بررسی فنی - اقتصادی و زیست محیطی به عنوان سوخت آتی در موتورهای دیزل
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: همایش ملی سوخت، انرژی و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: FEENC01_133
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1364
نویسندگان
کارشناس ارشد اقتصاد انرژی
کارشناس ارشد شیمی
مهندس مکانیک
چکیده
به همراه گرایش به سمت هوای پاکیزه و وابستگی کمتر به فرآورده های نفتی وارداتی ، علاقه به مصرف سوخت های جایگزین در صنعت حمل و نقل در سالهای اخیر روبه افزایش بوده است . از جمله این سوختها می توان به انواع الکلها به خصوص متانول و اتانول ، دی متیل اتر ، گاز مایع liquefied petroleum gas) LPG) ، گاز طبیعی فشرده (CNG (compressed natural gas را نام برد . دی متیل اتر با فرمول شیمیایی CH3- O - CH3 به عنوان ساده ترین و سبکترین سوخت اکسیژن دار و تنها سوخت جایگزین که قابلیت استفاده در موتورهای سیکل دیزل را دارد مطرح می باشد . خواص فیزیکی DME مشابه LPG میباشد لذا مخازن ذخیره LPG و همچنین فناوری های بکار رفته در توزیع ، انتقال و مصرف آن ، برای DME نیز قابل استفاده می باشد . پیوندهای بین مولکولی دراترها با انرژی فعال سازی نسبتا کمتری شکسته و مولکول به رادیکال تبدیل میشود . این ویژگی موجب زیاد شدن عدد ستان این مواد میشود در نتیجه بر خلاف LPG وCNG الکلها برای شروع واکنش احتراقی نیازی به جرقه ندارد . در این مقاله با اشاره به فناوری تبدیل گاز طبیعی به فرآورده های مایع (Gas To Liquids) مانند متانول ، دی متیل اتر و سایر فرآورده های میان تقطیر (مانند گازوئیل و نفت سفید) به بررسی مزایای دی متیل اتر از نظر میزان گازهای آلاینده حاصل از احتراق و مقایسه با سوخت های رایج و سایر سوخت های جایگزین اشاره میشود.کلیدواژه ها
دی متیل اتر - گاز طبیعی - سوخت های جایگزینمقالات مرتبط جدید
- تحلیل مقایسهای اینورترهای خورشیدی: بررسی تاثیر شرایط محیطی، هزینه بر عملکرد و راندمان سامانههای فتوولتائیک
- روشهای بهینه وصول مطالبات و ارائه پیشنهادات و راهکارهای اقتصاد مقاومتی برای وصول آن در شرکت توزیع نیروی برق استان یزد
- کاربرد مدلهای بهینه سازی انرژی و اثرات ناشی از آن برای تاسیسات شبکه های توزیع برق یزد
- بهرهبرداری اقتصادی و سازگار با محیطزیست یک نیروگاه مجازی با نفوذ گستردهی منابع انرژی تجدیدپذیر
- تعیین خط افزونه با رویکرد بهبود تابآوری ، توسعه و تقویت ظرفیت خط و باس شبکه انتقال
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.