جرم انگاری جرایم مرتبط با نام های دامنه در حقوق کیفری ایران
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: نخستین همایش ملی علوم اسلامی حقوق و مدیریت
- کد COI اختصاصی: NCPB01_300
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1129
نویسندگان
دانشجوی دکتری حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه علامه طباطبایی
کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه علوم و تحقیقات
چکیده
یکی از موضوعات نوظهوری که امروزه به واسطه گستردگی و پیچیدگیهای متعدد و ارتباط باحقوق افراد و جامعه نیازمند هنجارهار گذاری حقوقی است. مسائل مربوط به جرایم مرتبط با نامهای دامنه و نما نام های اینترنتی است. پیش بینی قواعد حقوقی مربوط به دامنه از یک سو بهمنظور مشخص نمودن قواعد مربوط به مالکیت، اختلافات و جبران خسارت و از سوی دیگر بهمنظور جرم انگاری و کیفر گذاری مجموعه رفتارهای انحرافی در این حوزه حایز اهمیت است.هرچند هردو جنبه حقوقی نام های دامنه حایز اهمیت است ولی جنبه های کیفری موضوع به لحاظحساسیت و ارتباط با حقوق و آزادی های فردی نیازمند توجه ویژه قانون گذار و تدوین قوانینروزآمد، متناسب و کارآمد است. در ایران هرچند با تصویب قانون تجارت الکترونیکی) 1382 ( وقانون جرایم رایانه ای) 1388 ( تا حدی خلاء مربوط به فقدان قانون در حوزه جرایم مرتبط با نام هایدامنه بر طرف شد وانگهی به واسطه ی عدم آینده نگری و پیش بینی جنبه های مختلف موضوعخلاء های فراوانی در این خصوص در قوانین نامبرده وجود دارد بر این اساس با توجه به کمبود وخلاء قانونگذاری لازم در این حوزه در حقوق کیفری ایران، پژوهش حاضر بر آن است که ضمن طرحجرایم مرتبط با نام های دامنه از جمله جعل نام های دامنه، کلاهبرداری از طریق نام های دامنه، سرقت نام های دامنه، توهین از طریق نام های دامنه سیاست جنایی ایران در این خصوص را تحلیلنمایدکلیدواژه ها
فضای مجازی، جرایم سایبری، نام های دامنه، جرایم مرتبط با نام های دامنهمقالات مرتبط جدید
- تفاوت رویکرد اسلام و نظریه پردازان پست مدرن به مفهوم حقیقت دینی
- نظام انسان شناسی در اندیشه آیت الله مصباح یزدی (ره)
- تحلیل تطبیقی تصرف عدوانی و خلع ید در چارچوب آیین دادرسی ایران
- پژوهشی تدبری در کاربرد اسم جلاله«الله » در قرآن کریم با رویکردی درونقرآنی
- زیست مادرانگی در کشاکش نقشهای چندگانه: بازخوانی نقش مادر شاغل در پرتو آموزههای رضوی و روانشناسی معاصر
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.