مدیریت مالی نوین از منظر سیستم حسابداری تعهدی در بخش عمومی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی علوم اسلامی حقوق و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: NCPB01_282
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1436
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا ابوالحسنی طرقی

کارشناسی ارشد حسابداری ، دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبائی ، ایران ، تهران

صابر بوالحسنی

کارشناسی ارشد ، دانشگاه آزاد اسلامی ، ایران ، تهران

چکیده

ظهور مدیریت مالی نوین در چند دهه اخیر موجب گردید تا دولتهای مختلف با ساختار اقتصادی و سیاسی متفاوت اصلاحات گوناگونی در سیستم حسابداری بخش عمومی خود بوجود آوردند ؛ به گونه ای که فدراسیون حسابداری بین المللی ) IFAC ( ، حسابدهی و پاسخگویی را لازمه دستیابی به یک اقتصاد جهانی دانست و با انتشار بیانیه ها و استانداردهای منطبق بر سیستم حسابداری تعهدی گام های موثری به سمت مدیریت مالی نوین و ابزارهای حاکم بر آن برداشته است. همچنین انجمن حسابداران خبره آمریکا (AICPA) با رسمیت شناختن هیأت استانداردهای حسابداری دولتی) GASB ( و به تبع انتشار بیانیه ) 93 ( توسط اینهیات ، زمینه های ظهور مدیریت مالی نوین در بخش عمومی را فراهم نموده است . از سوی دیگر سازمان حسابرسی با انتشار چارچوب نظری گزارشگری مالی بخش عمومی زمینه های استفاده از ابزارهای حاکم برمدیریت مالی نوین را فراهم و با انتشار بیانیه های مختلف در این عرصه ، مسیر پیشرو را هموار ساخت . به گونه ای که در سال 1393 وزارت امور اقتصادی و دارایی سرفصل های حسابداری تعهدی تحت عنوان نظامحسابداری بخش عمومی را تدوین و دیوان محاسبات کشور با اجرای آزمایشی نظام حسابداری بخش عمومی موافقت نمود ؛ که این مهم مظهر توسعه مدیریت مالی نوین در دستگاههای اجرایی است . لذا در این مقاله بابررسی سیر تحول انجام شده در اینخصوص به بررسی مفاهیم نظری حاکم بر سیستم های حسابداری در بخش عمومی پرداخته شده است .همچنین ویژگی های محیط عملیاتی و روش های حسابدری حاکم در بخش عمومی ، اهمیت استفاده ازسیستم حسابداری تعهدی و استراتژی های انتقال به سیستم حسابداری تعهدی و در نهایت عوامل تأثیر گذار در مدت زمان انتقال سیستم فعلی به سیستم حسابداری تعهدی مورد بررسی قرارگرفته است

کلیدواژه ها

مدیریت مالی نوین - حسابداری تعهدی - نظام حسابداری بخش عمومی - پاسخگویی عملیاتی - پاسخگویی مالی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.