برآورد منحنی کوزنتسی محیط زیست (EKC) در کشورهای صادر کننده نفت : با تاکید بر ایران

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: همایش ملی سوخت، انرژی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: FEENC01_122
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1841
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داوود بهبودی

استادیار دانشگاه تبریز

لیلا فرویزی

کارشناس ارشد علوم اقتصادی

سکینه سجودی

کارشناس ارشد علوم اقتصادی

چکیده

فرضیه EKC یکی از راههایی است که در آن اثرات فعالیتهای اقتصادی بر محیط زیست مورد بررسی قرار می گیرد . براساس این فرضیه در مراحل ابتدایی رشد ، همزمان با افزایش درآمد سرانه ، میزان تخریب محیط زیست نیز افزایش می یابد ولی در مراحل بالاتر رشد با افزایش درآمد سرانه ، تقاضا برای افزایش سطح کیفی محیط زیست نیز بالا می رود وتخریب محیط زیست کاهش می یابد . بنابراین براساس این فرضیه رابطه بین تخریب محیط زیست و رشد سرانه به صورت یک u معکوس می باشد . این مطالعه با استفاده از تخمین منحنی EKC به بررسی موقعیت ایران از لحاظ تاثیر فعالیتهای اقتصادی بر محیط زیست پرداخته است . براساس نتایج این مطالعه درآمد سرانه کشور بسیار پایین تر از مقدار درآمد سرانه مربوط به نقطه بازگشت منحنی EKC برآورد شده می باشد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.