بررسی مشکلات ارگونومیکی تراکتور مسی فرگوسن 285 با استفاده از نرم افزارREBA

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مکانیزاسیون و فناوری های نوین در کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NCAMNT02_119
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 636
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جلال اله نوری

کارشناس ارشد مکانیزاسیون کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز

محمدجواد شیخ داودی

استاد گروه مکانیک ماشین های کشاورزی ومکانیزاسیون،دانشگاه شهید چمران اهواز

ابراهیم صیدی

کارشناس ارشد مکانیزاسیون کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

ناراحتیهای اسکلتی عضلانی بخش عمدهای از بیماریهای شغلی را در محیطهای کاری به خود اختصاص میدهد. مطالعه حاضر با - هدف تعیین اختلالات اسکلتی عضلانی و ارزیابی ریسک ابتلا به این اختلالات بر روی رانندگان تراکتور مسی فرگوسین 285 در - - شهرستان دره شهرانجام شد. در این مطالعه توصیفی تحلیلی وضعیتهای بدنی 140 نفر از رانندگان در چهار وظیفه عملیات و 20 پوسچر کاری با استفاده از روش ارزیابی سریع وضعیت کل بدن، ارزیابی شد. اطلاعات جمع آوری شده توسط SPSS 20 مورد تحلیل قرار گرفت تجزیه و تحلیل نتایج با استفاده از آزمونهای آماری T مستقل X2 (Chi-square) و آزمون نسبتها انجام شد. P˂0/05 به عنوان سطح معنی دار در نظر گرفته شد میانگین سن، وزن و قد افراد مورد مطالعه به ترتیب برابر 37/22 سال 82/47 کیلوگرم و 179/27 سانتی متر بدست آمد. 85 درصد از افراد مورد مطالعه اظهار کردند که در طی 12 ماه گذشته حداقل در یک ناحیه از بدن دچار اختلالات اسکلتی عضلانی بوده اند. بیشترین اختلالات در ناحیه گردن 82/86 درصد زانو 44/29 درصد و مچ دست و دست 41/14 درصد گزارش شده است همچنین نتایج حاصل از تکنیک REBA نشان داد در میان 20 پوسچر کاری بررسی شده 7 پوسچر در سطح خطر متوسط قرار دادند و انجام اقدمات اصلاحی در مورد آزنها ضروری است و 13 پوسچر در سطح خطر بالا قرار دارند و اقدمات اصلاحی در مورد آنها هرچه زودتر باید انجام شد این مطالعه نشان داد که میازن شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی ناشی از کار در بین رانندگان تراکتور مسی فرگوسن 285 بالا است براساس نتایج بدست امده عمده ترین مشکل ارگونیک در تحقیق انجام گرفته پئسچر نامطلوب نیروی وارد بر زانو، نیروی وارد بر مچ دست و خمش و پیچش گردن می باشد.

کلیدواژه ها

ارگونومی، اختلالات اسکلتی عضلانی، پوسچر،روش - REBA

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.