پیش بینی راندمان استخراج فنول کل با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی الگوریتم ژنتیک و -روش سطح پاسخ: استخراج به کمک امواج فراصوت از چای کوهی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مکانیزاسیون و فناوری های نوین در کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NCAMNT02_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 590
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سروش رحیمی خویگانی

دانش آموخته کارشناسی ارشد، علوم و صنایع غذایی، دانشگاه صنعتی شاهرود

احمد رجایی

استادیار دانشگاه صنعتی شاهرود، دانشکده کشاورزی

محمد هادی موحد نژاد

استادیار دانشگاه صنعتی شاهرود، دانشکده کشاورزی

چکیده

گیاه چای کوهی دارای خواص دارویی و آنتی اکسیدانی شناخته شده است. هدف از این تحقیق بررسی راندمان استخراج فنول کل از چای کوهی با روش استخراج با کمک امواج فراصوت بود. در همین حال، برای پیش بینی راندمان استخراج فنول کل شبکه عصبی مصنوعی الگوریتم ژنتیک و روش سطح پاسخ با یکدیگر مقایسه شدند. شرایط استخراج مورد بررسی قدرت - امواج، زمان، نسبت حلال به مواد جامد و ترکیب حلال بود. نتایج تجزیه و تحلیل با روش سطح پاسخ نشان داد که معادله درجه دوم بهترین همبستگی را می تواند بین متغیر ها و پاسخ ایجاد کند. با استفاده از معادله به دست آمده از روش سطح پاسخ ضریب همبستگی 0/83 حاصل شد. بیشترین بازده استخراج در شرایط قدرت امواج فراصوت 298 وات، نسبت حلال به مواد جامد 59/8 زمان 13/6 دقیقه و ترکیب حلال 55/3 درصد متانول با مطلوبیت 1به دست آمد. از سوی دیگر، شبکه عصبی مصنوعی الگوریتم ژنتیک نیز برای برآورد راندمان استخراج فنول کل استفاده شد. شبکه بهینه موجود به ترتیب 10 نرون در لایه اول و 10 نرون در لایه دوم پنهان داشت. این تنظیمات شبکه قادر بود راندمان استخراج فنول کل را با ضریب همبستگی بالا 0/91 برآورد کند. در نهایت می توان گفت که، چای کوهی می تواند به عنوان منبع بالقوه بسیار خوبی از فنول کل و شبکه عصبی مصنوعی در ترکیب ژنتیک الگوریتم می تواند به عنوان یک روش کاربردی موفق برای پیش بینی بازده استخراج فنول کل در نظر گرفته شود.

کلیدواژه ها

چای کوهی، شبکه عصبی ژنتیک الگوریتم، فنول کل، روش سطح پاسخ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.