اقتصاد توسعه و تجارت بین المللی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس حقوق و امور قضایی
  • کد COI اختصاصی: LAWCONF01_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 823
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهشید قطبی راوندی

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق تجارت بین الملل

علیرضا حسنی

استادیار و عضو هیئت علمی دانشکده حقوق، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان

چکیده

تجارت بین المللی گذشته طولانی دارد و مدت ها برای برآورده ساختن نیازهای خود لاجرم به مبادله خارجی می پرداختند. تجارت بین المللی و توسعه اقتصادی به یکدیگر وابسته هستند. تجارت و اقتصاد به گونه ای بر روی یکدیگر تأثیر دارند که این دو کلمه را گاهاً در یک مفهوم قرار می دهند. برای توسعه اقتصادی بایستی نظام تجاری بین المللی بهبود یابد. لازم به ذکر است که تجارت بین المللی به عنوان تنها عامل توسعهاقتصادی محسوب نمی شود، اما یکی از عوامل مهم آن به شمار می رود. همچنین باید بین دو مفهوم رشد اقتصادی و توسعهاقتصادی تمایز قائل شد. رشد اقتصادی مفهومی کمی است، اما توسعهاقتصادی مفهومی کیفی است و رشد اقتصادی همان افزایش تولید در یک سال خاص در مقایسه با سال پایه است. توسعه اقتصادی عبارتست از رشد همراه با افزایش ظرفیت های تولید اعم از ظرفیت فیزیکی، انسانی و اجتماعی، در گذشته و هم اکنون نیز بسیاری این دو مفهوم را یکسان استفاده می نمایند رشد وتوسعه اقتصادی از اهداف مهم کلان اقتصادی هر کشور است و برای رسیدن به رشد و توسعه اقتصادی عوامل زیادی تأثیر گذارند. از جمله تجارت و توسعه بازار، برای افزایش سطح زندگی افراد باید شاخص های اقتصادی واجتماعی بهبود یابد و این مهم جز با رشد و توسعه اقتصاد کشور میسر نیست. امروزه شکاف عمیقی بین کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه موجود است و برای رسیدن به رشد و توسعه، عوامل بسیاری مؤثر است که یکی از این عوامل تجارت و توجه به تجارت بین الملل است. البته از بعد حقوقی هم باید به این منظر نگاه عمیقی داشت. قوانین داخلی و بین المللی که در ارتباط با اقتصاد و تجارت وضع می شود به طور مستقیم و غیرمستقیم نقش تعیین کننده ای بر توسعه اقتصاد داخلی و بین الملل دارد. پس می توان نتیجه گرفت در کنار پرداختن به نقش تجارت بین الملل در توسعه اقتصادی باید از بعد حقوقی (مخصوصاً حقوق تجارت داخلی و بین الملل که قوانین جامع تری از آن در دست است) مورد بررسی قرار گیرد.

کلیدواژه ها

حقوق، اقتصاد، نگرش اقتصادی، یکسان سازی مقررات حقوقی، تجارت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.