بررسی تاثیر مدیریت دانش بر بهبود توسعه صادرات(مورد مطالعه محصولات باغی استان اصفهان)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی و دومین کنفرانس بین المللی مدیریت دانش
  • کد COI اختصاصی: IKMC08_105
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 383
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام خیام

دانشجوی کارشناسی رشد مدیریت بازرگانی، واحد نراق، دانشگاه آزاد اسلامی

چکیده

با توجه به افزایش اهمیت دانش و سازمان ها و ظهور روش های نوین به منظور استفاده از این دانش که منجر به دستیابی به مزیت رقابتی برای سازمان ها می گردد. با گذر از کشاورزی سنتی به کشاورزی پیشرفته و مکانیزه، با نقش انسان و نیازمندی های او در تولید محصولات کشاورزی به تدریج تغییر می نماید. لذا هدف از تحقیق حاضر بررسی تأثیر مدیریت دانش بر توسعه و بهبود صادرات محصولات باغی استان اصفهان می باشد. تحقیق حاضر از لحاظ روش تحقیق توصیفی و از نوع رگرسیون و از لحاظ هدف از نوع کاربردی است. جامعه آماری پژوهش حاضر، باد و باران استان اصفهان جمعاً 250 نفر می باشد. براساس فرمول کوکران حجم نمونه 148 نفر برآورد شده است. روش نمونه گیری در این تحقیق از نوع نمونه گیری تصادفی طبقه ای است. به منظور جمع آوری داده ها از دو پرسش نامه شامل: پرسش نامه پیش ساخته مقیمی (1٬390) دارای 17 گویه و سه مؤلفه (کسب دانش، خلق دانش، کاربرد دانش)، جهت بررسی مدیریت دانش و از پرسش نامه پیش ساخته مادسیج 10 (2٬003) دارای 19 گویه و چهار مؤلفه (افزایش بهره وری، افزایش فرصت ورود شرکت های کوچک و متوسط، شناخت فرصت های جدید، کاهش هزینه مبادله) جهت بررسی توسعه صادرات استفاده شده است. هر دو پرسش نامه مذکور بر اساس طیف پنج درجه لیکرت تقسیم بندی شده اند، استفاده شده است. به منظور بررسی رابطه بین متغیرها از طریق رگرسیون استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با کمک نرم افزار 16 SPSS تست نوبت نتایج تحقیق نشان داد مدیریت دانشکده بود توسعه صادرات و ابعاد آن تأثیر می گذارد.

کلیدواژه ها

بهبود و توسعه صادرات، خلق دانش،کاربرد دانش ، کسب دانش، مدیریت دانش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.