بررسی زیرساخت‌های مورد نیاز جهت انتقال الکترونیکی وجوه از طریق موبایل در شهر الکترونیک

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی شهر الکترونیک
  • کد COI اختصاصی: ICEC01_104
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1431
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منیژه کشتگری

دانشکده مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات، دانشگاه صنعتی شیراز

شهین شاهوران

دانشگاه شیراز دانشکده آموزش های الکترونیکی

چکیده

توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات تحولاتی را در ابعاد مختلف زندگی بشری ایجاد کرده است که نظیر دستاوردهای انقلاب صنعتی توانسته است تحولات بنیادینی را از خود بر جای گذارد. می توان گفت که امروزه انقلابی مشابه انقلاب صنعتی به وقوع پیوسته است که جنبه های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی زندگی بشری را تحت الشعاع قرار داده است.از ابعاد این تحولات، تغییرات عمیقی است که در روابط اقتصادی بین افراد، شرکت ها و دولتها به وجود آمده است. مبادلات تجاری بین افراد با یکدیگر، شرکت ها با یکدیگر و افراد با شرکتها و دولتها به سرعت از حالت سنتی خود که عمدتاً مبتنی بر مبادله بر مبنای اسناد و مدارک کاغذی است خارج شده و به سوی انجام مبادلات از طریق بهره گیری از سیستم های پرداخت الکترونیکی در حرکت است. تجارت الکترونیک بر خلاف تجارت سنتی با داشتن ویژگی هایی همچون سرعت، کارایی، بهره برداری از فرصت های زودگذر، نداشتن محدودیت های زمانی و مکانی، کاهش چشمگیر هزینه های معاملاتی، افزایش درصد فروش و دسترسی آسان به اطلاعات، عرصه جدیدی را در رقابت گشوده است تا آنجا که گفته می شود عقب افتادن از این سیر تحول نتیجه ای جز منزوی شدن در عرصه اقتصاد جهانی نخواهد داشت. در پرداخت الکترونیکی یا انتقال الکترونیکی وجوه، پرداخت پول بدون جابجایی فیزیکی پول و بدون تبادل اطلاعات کاغذی صورت می گیرد. انجام انواع عملیات انتقال وجوه الکترونیکی روز به روز در جوامع مختلف رو به گسترش است از جمله در کشور ما ایران نیز در گسترش بکارگیری انواع کارتهای پرداخت ATM (خودپرداز) و ایجاد زیرساختهای مناسب اقدامات اساسی صورت گرفته است. انتقال الکترونیکی وجوه از طریق موبایل یکی از انواع سرویس‌ها در تجارت موبایل می باشد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.