پتروگرافی ،کانی شناسی و تاثیر عوامل دگرگونی در سنگ های سهل در منطقه ترود

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی زمین شناسی کاربردی
  • کد COI اختصاصی: IAGC02_218
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1495
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم ناظمی

دانشجوی دکتری پترولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، گروه زمین شناسی،تهران، ایران

فاطمه قطب تحریری

دانشجوی دکتری پترولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی ،واحد تهران شمال،گروه زمین شناسی،تهران، ایران

چکیده

براساس مطالعات پتروگرافی در منطقه، دو دستهٔ کلی سنگهای آذرین بازیک و سنگهای رسوبی دیده شده است، که طبق شواهد تحت تأثیر عوامل دگرگونی قرار گرفته اند. عمده کانیهای تشکیل دهندهٔ سنگ های رسوبی شامل: کربنات کلسیم، کوارتز، فلدسپات و خرده سنگ هایی از قطعات چرتی، قطعات گلسنگی و خرده سنگ های ولکانیکی میباشند. بیشترین کانی های تشکیل دهندهٔ سنگهای آذرین بازیک شامل: پلاژیوکلاز و کوارتز می باشند، که اکثراً به کلسیت، کلریت و کانیهای او پاک دگرسان شدهاند. بافت غالب در سنگ های آذرین بازیک گرانولار و در سنگ های رسوبی ایمچور به صورت دانه های نسبتاً درشت در زمینه ای از دانه های ریزتر می باشد که با سیمانی از کلسیت و یا کوارتز بهم متصل شدهاند. به دلیل وقوع دگرسانی و عوامل دگرگونی، کانیهای اصلی به کانی های ثانویه تبدیل شده اند که مشاهداتی از جمله: سریسیتی شدن پلاژیوکلاز و سانیدین ناشی از دگرسانی گرمابی، کلریتی شدن فازهای مافیک نظیر: کلینو پیروکسن، سوسوریتیزاسیون وسیلیسی شدن فلدسپات ها، حکایت از وقوع این پدیده ها دارند.

کلیدواژه ها

کرینات کلسیم، قطعات چرت، قطعات گلسنگی، خرده سنگ های ولکانیکی، سریسیتی، سوسورینیزاسیون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.