بررسی حضور رنگ ها در بیمارستانهای تخصصی سرطان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی معماری،عمران و شهرسازی در آغاز هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: IACUT02_551
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 960
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سحر رضائی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، گروه مهندسی معماری، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران

سیدبهشید حسینی

دانشیار دانشکده معماری و شهرسازی، دکترای معماری، دانشگاه هنر تهران، تهران، ایران

چکیده

بیمارستان ها به عنوان محل درمان بیماران، باید از نظر فیزیکی در تسکین آلام بیماران و ایجاد آرامش در همراهان آنهانقش تعیین کننده ای ایفاء کنند. این امر جزء در سایه ی زیبایی و آراستگی بیمارستان و تأثیر و نفوذ رنگها در احساسات وعواطف بیماران امکانپذیر نخواهد بود. یکی از مؤلفه های بسیار تأثیرگذار در گرافیک محیطی بیمارستان رنگها می باشند.لذا این تحقیق به دنبال پاسخگویی به این سؤالها است که انتخاب رنگ در بخش بستری بیمارستان تخصصی سرطان براساس چه مؤلفه هایی می باشد و این امر چه نقشی در تشخیص و روند درمان بیماران ، روحیات آنها و همچنین عملکردکارکنان مراکز درمانی دارند. در این مقاله ابتدا به مطالعه ی رنگ و تأثیرات آن بر انسان به عنوان یکی از مؤلفه های مهمگرافیک محیطی پرداخته است، سپس با مشخص کردن وضعیت بیمار و نیازهای وی به بررسی عوامل مؤثر در انتخاب رنگهاو تأثیرات آنها در بخش بستری بیمارستان پرداخته ایم. روش تحقیق به کار گرفته در این نوشتار مبتنی بر مطالعاتکتابخانه ای است و رویکردی توصیفی دارد که بر اساس یافته های نوین در زمینه های روانشناسی رنگها، شناخت مراکزدرمانی و شناخت نیاز بیماران صورت پذیرفته است. نتایج به دست آمده از این پژوهش نشان می دهد که رنگها بنا بر فیزیکخود و همچنین تأثیرات روانشناختی خاص خود می توانند تأثیرات مشخصی را بر بیماران به جا بگذارند و همچنینعملکردهای بخش بستری بیمارستان، استفاده از رنگهای مشخصی را طلب می کند که طراح در طراحی بیمارستان می-بایست این عوامل را در نظر بگیرد. نتیجه اینکه، به کارگیری صحیح رنگها در بخش های مختلف مرکز درمانی از جمله بخشبستری بیمارستانهای تخصصی سرطان عاملی بسیار مهم در روند بهبود بیماران به شمار می آید. طراح با ایجاد محیطیمناسب و مطبوع با استفاده از رنگها به طور مستقیم و غیرمستقیم در وضعیت روحی، روانی و همچنین جسمی بیمار تأثیرمی گذارد و سرعت روند بهبود وی را تغییر میدهد. بازدهی و کارایی پرسنل بیمارستانی و همچنین وضعیت روحی و روانیهمراهان بیمار نیز متأثر از این طراحی می باشد.

کلیدواژه ها

بیمار، بخش بستری، رنگ، روانشناسی، درمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.