باز زنده سازی ویژگی های معماری و آرایه های عمارت میراخوری ها در شهرستان گرمسار

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی معماری،عمران و شهرسازی در آغاز هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: IACUT02_477
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 907
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین عالی

عضو هیات علمی دانشگاه ایوانکی

محسن مرادی

دانشجوی کارشناسی دانشگاه ایوانکی

چکیده

کشور ما با توجه پیشینه تاریخی و فرهنگی چند هزار ساله خود توجه به امر حفظ و نگهداری بناها وساختمان های ساخته شده در اعصار گوناگون بسیار حائز اهمیت است زیرا که چگونگی فرهنگ و تنوع زیستیدر گذشته همواره برای مردمان آینده کنجکاوی و کنکاش را به همراه دارد. یکی از راه های شناخت سبکزندگی هر جامعه در روزگاران قدیم توجه به معماری و خانه ها آن مردمان مورد اهمیت است.پس ضرورت توجه به معماری گذشته ما را بر آن میدارد که در حفظ و نگهداری مجموعه های تاریخی خانه ها،اماکن و ساختمان های قدیمی کوشا باشیم.در این مقاله قصد داریم یکی از خانه های تاریخی واقع شهرستانتاریخی گرمسار را مورد بررسی قرار داده و خواننده را در زمینه های ساختار و اقلیم این خانه قدیمی آگاهنماییم. این خانه با توجه به پلاک نوشته در سردر آن در زمان پهلوی ساخته شده است اما شباهت سردر اینبنا به بناها و کاروانسراهای دوران صفوی رهگذران را بر آن میدارد که این قدمی بیشتری داشته است. این خانهرا به نام میراخوری ها مینامند زیرا که صاحبان این خانه زیبا به همین نام میباشند. خانه میراخوری ها ازآنجایی مورد اهمیت است که نقش و نگارها و گچبری های بسیار زیبایی بر آن نقش بسته و هنر معمار زمانپهلوی آن کامل به رخ کشیده شده است. اما چون این ساختمان در یک روستا واقع شده و همچنین بی تفاوتیصاحبان امروزی آن باعث تغییر وضعیت و همچنین تخریب قسمتی از این بنا شده است و ادامه این روندناخوشایند و کم اهمیتی سازمان میراث شهرستان گرمسار نسبت به این بنا باعث بروز خساراتی به مراتببیشتر خواهد شد.خانه میراخوری ها توسط برادران میخوراخی به سازمان میراث فرهنگی شهرستان گرمسار حبه شده است.

کلیدواژه ها

زمان پهلوی، گرمسار،خانه میراخوری ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.