لزوم بررسی تاثیر سیستم های هوشمند بر زیبایی شناسی نمای ساختمان (فتوولتاییک)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی معماری،عمران و شهرسازی در آغاز هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: IACUT02_412
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 638
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره اسدی

گروه معماری، واحد دماوند، دانشگاه آزاد اسلامی، دماوند، ایران

چکیده

مسئله اصلی درمعماری قرن حاضر، نبود ارتباط بین معماری سنتی، نیازها و تکنولوژی مدرن می باشد که می توان راهگشایی برای بهدست آوردن راه حل های بسیار سودمندی برای استفاده هر چه بهتر از انرژی های پاک و سیستم هایی هوشمند و همچنین رسیدن بهنیاز بصری زیبایی شناسی را در اختیار ما قرار دهد. فن آوری فتوولتاییک با توجه به عایق شیشه ای خورشیدی علاوه بر پوشش شیشه ایخارجی ساختمان دارای انرژی قابل توجهی می باشد که به کاهش مصرف انرژی در ساختمان کمک می کند، که به عنوان یک فناوری ازآن در ایجاد عایق حرارتی و ایجاد تولید برق و به کارگیری آن درنمای ساختمان با در نظر گرفتن مقوله ی زیبایی شناسی، می توان استفادهکرد. در تحقیقات انجام شده در زمینه ی سیستم های هوشمندبه مقوله ی زیبایی شناسی پرداخته نشده است و بیشتر به جنبه یکاربردی این سیستم توجه شده است، که پاسخ به این سوالات که چگونه عوامل موثر زیبایی شناسی در شکل گیری سیستم هایفتوولتاییک تاثیر گذار است؟ و چرا ایجاد تعادل میان مقوله ی زیبایی شناسی و سیستم های فتوولتاییک را در طرحی نمای ساختمان بایددر نظر گرفت؟ حائز اهمیت است هدف از این تحقیق بررسی تاثیرات عناصر بصری و زیبایی شناسی مانند ریتم، رنگ، شیب، اندازه، بازدهدر طراحی صنعتی بر فضای معماری جهت رسیدن به یک تعامل موثر و مناسب تکنولوژی هوشمند و زیبایی شناسی، است. پژوهش حاضرتوصیفی _ تحلیلی می باشد و از ابزار کتابخانه ای صورت گرفته است. در این مقاله ابتدا به مفهوم زیبایی شناسی با توجه به معماریپرداخته می شود، سپس به تعریف سیستم های فتوولتاییک و عوامل تاثیر گذار این سیستم ها بر زیبایی شناسی معماری و طراحی نمایساختمان، پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

فتوولتاییک، زیبایی شناسی، روانشناسی محیط، تکنولوژی هوشمند، عناصر بصری، معماری پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.