تحلیل و بررسی ابعاد مختلف بر توسعه پایدار

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی معماری،عمران و شهرسازی در آغاز هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: IACUT02_393
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 667
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا عطاری

کارشناس معماری

چکیده

در این مقاله به بررسی موضوع توسعه پایدار و استفاده از منابع طبیعی برای حفظ محیط زیست پرداخته شده، که هدفآن بهبود بخشیدن به شرایط کیفی زندگی انسان است. واژه توسعه پایدار از اواسط دهه 70 میلادی و پس از بحران نفتیسال 1973 ، بسیار به کار رفته است. بهره گیری از انرژی های مختلف از مهمترین قدم هایی است که انسان ها در راه حفظو پیشرفت جوامع خود برداشته اند. اهداف اصلی مقاله حاضر به منظور بررسی و شناخت حقیقت مفهوم توسعه پایدار،تامین نیازهای اساسی، بهبود سطح زندگی، اداره ی بهتر اکوسیستم ها و آینده امن بیان شده است. این تحقیق با استناد ازروش تحلیلی-توصیفی، بیانگر این موضوع که معماری پایدار به اصلاح رابطه انسان، طبیعت و معماری می پردازد. مفهومتوسعه پایدار، حاصل رشد آگاهی از پیوندهای جهانی، مابین مشکلات محیطی در حال رشد، موضوعات اجتماعی،اقتصادی، فقر و نابرابری و نگرانیها درباره یک آینده سالم برای بشر می باشد. به دنبال وضعیت خطرناک محیط طبیعی وتخریب محیط زیست، بحث توسعه پایدار و توجه جدی به مسائل محیطی، با کنفرانس سازمان ملل متحد پیرامون محیطزیست انسانی در سال 1972 در استکهلم سوئد شروع شد. در حقیقت مطرح شدن توسعه پایدار به عنوان شعار اصلیهزاره سوم نیز ناشی از تأثیرات شهرها بر گستره زیستکره و ابعاد مختلف زندگی انسانی است. توسعه پایدار در رابطه بافعالیت های ساختمانی و محیط ساخته می شود، در نتیجه معماری پایدار به خلق یک محیط سالم بر پایه بهره وری ازمنابع، حفاظت از منابع تجدیدناپذیر، کاهش مصرف انرژی های تجدیدپذیر و ارتقاء کیفی زیست کمک خواهد کرد.

کلیدواژه ها

توسعه پایدار، معماری پایدار، انرژی های نو، محیط زیست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.