بررسی شاخصه ها و زمینه های بهره گیری از علم بیونیک در خلق فرم های معماری
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: دومین همایش بین المللی معماری،عمران و شهرسازی در آغاز هزاره سوم
- کد COI اختصاصی: IACUT02_367
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1026
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد گرایش معماری، دانشکده هنر، معماری و شهرسازی، واحد کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ایران
کارشناس ارشد گرایش معماری، دانشکده هنر، معماری و شهرسازی، واحد کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ایران
چکیده
بشر از دیرباز همواره در حال الهامگیری از طبیعت در ساخت و ساز خود بوده است. در طول تاریخ تکامل، هرگاه مسیرحرکت بشر از رفتار طبیعت فاصله گرفته سبب شده است پدیدههای مشهودی به عنوان آسیب های طبیعی یا معضلاتویژه پدید آیند. فرم های طبیعی در طی قرون متمادی برای رسیدن به راه حلهای قابل قبول در برابر عوامل خارجی ازجمله: اقلیم، دسترسی به غذا، سرپناه و غیره توسعه یافته اند. معمارى بیونیک به مفهوم الهام پذیرى از طبیعت در طراحىبنا می باشد. در بیونیک، تحقیق فقط به یک رشته خاص علمی محدود نمی شود، اگر چه خود بیونیک هنوز بعنوان یکعلم نوپاست، اما فعالیت بیونیکوانان را می توان در حوزه علوم کاربردی مطرح کرد که همچون رابطی پدیده های گوناگونرا با الگوهای زنده مقایسه می کنند. هدف این پژوهش بازشناسی مفهوم معماری بیونیک و تعیین جایگاه آن در معماری،در راستای رسیدن به یک نوع معماری متعارف با اصول معماری پایدار و هماهنگ با طبیعت و همچنین مصادیقکاربردی الگوبرداری فرم و ساختار از طبیعت می باشد. روش تحقیق به صورت تحلیلی از طریق مطالعه و بررسی معماریبیونیک و برای گردآوری اطلاعات از مطالعات کتابخانه ای استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان میدهد که درالگوبرداری از طبیعت می توان از فرم، سازه و ساختار، ترکیبات و یا مصالح در خلق فضای معماری الهام گرفت.کلیدواژه ها
بیونیک، معماری، طبیعت، فرم، عملکردمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.