بررسی و مقایسه تطبیقی معماری سنتی ایران و دیکانستراکشن
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: دومین همایش بین المللی معماری،عمران و شهرسازی در آغاز هزاره سوم
- کد COI اختصاصی: IACUT02_365
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 878
نویسندگان
دانشجوی دوره کارشناسی ارشد رشته مهندسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی، واحد خلخال
چکیده
معماری در گذشته تابع اصول و ضوابط کمابیش معین و شنا خته شده ای بود و پیوندی استوار و ناگسستنی بافرهنگ، جامعه و الگوهای رفتاری داشت به همین سبب سبک معماری هر دوره انعکاسی از فرهنگ و هنر آن دوره محسوبمیشد و دگرگونی های معماری با دگرگونی هایی که در سایر عرصه های زندگی و هنر بوقوع می پیوست متناسب بود. تحولاتی کهاز آغاز قرن حاضر شروع شد پیوند استوار بین برخی از مظاهر و جلوه های زندگی با فرهنگ جامعه را گسیخت. هدف از اینمقاله فراهم آوردن زمینه ای برای توجه به هویت و فرهنگ ایرانی در عرصه معماری است تا ضمن شناخت و معرفیخصوصیات معماری سنتی و مفاهیم نهفته در آن بتوان در جهت کشف مفاهیم و ارتقای این هنر در ایران سنتی به مقایسهواقعی با مفاهیم سبک های معماری معاصر علی الخصوص سبک دیکانستراکشن پرداخت. دیکانستراکشن که یکی از شاخه هایپست مدرن است به نظر میرسد علیرغم وجود تفاوت های فاحش با معماری سنتی ایرانی، اشتراکات جزیی هم بین ان دو می توانپیدا کرد. هدف از این تحقیق اشنایی هر چه بیشتر با فلسفه و معماری سنتی ایران و سبک دیکانستراکشن و موشکافی اصول وروش های طراحی در این دو با کمک جداول ، دیاگرام ها و سایر روش های مقایسه ای می باشد. قسمتی از این مقاله به مباحثنظری معماری و قسمتی دیگر به اصول طراحی تعلق دارد در حالیکه با عنایت به تحولات اجتماعی و فرهنگی و پیدایشمکاتب گوناگون فکری و فلسفی در زمینه های هنری و تاثیر آن در خلق آثار معماری لازم است که ذهن اهل فلسفه ،اندیشه و فن به خلق آثار معماری ماندگار و مطلوب سوق پیدا کند. انعکاس آینه وار آثار دیگران در ایران بدون مطالعه کافیفرهنگی و فلسفی و توجه به زمینه های اجتماعی و تاریخی و خاستگاه اندیشه ها مسیری است که بی هویتی و اضمحلالهنر معماری ما را سبب خواهد شد.کلیدواژه ها
معماری ایرانی ، دیکانستراکشن ، پیتر آیزنمن ، هنر اسلامی ، مرز میانی ، متا فیزیک ، شالوده شکنیمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.