شناسایی خرابی و تعیین موقعیت آن در تیر با استفاده از شاخص چگالی طیفی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی معماری،عمران و شهرسازی در آغاز هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: IACUT02_357
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 614
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن همایونفر

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین،ایران،قزوین

مجید قاسمی

استادیار مهندسی عمران- عضو هیات علمی گروه عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین، ایران،قزوین

چکیده

خرابی در سازه های مختلف از جمله پل ها، ساختمان ها و سازه های دیگر عامل تهدید جان بشریت و از عوامل موثر ومنفی اقتصادی است. ضرورت افزایش عمر سازه پل ها و تشخیص بموقع فرسودگی در آنها به دلیل وابستگی و افزایشنقششان در شبکه حمل و نقل، انرژی و ارتباطات، احساس نیاز به وجود سیستم پایش سلامت آنها را تشدید می کند.هدف از این تحقیق ارایه روشی ساده و موثر برای تشخیص وجود خرابی و تعیین محل آن با دقت بالا در سازه هایخطی، بر اساس روش چگالی طیفی توان در داده های حسگرها در همراهی با مقادیر مختلف نوفه بود. برای این کاربا استفاده از نرم افزار اجزا محدود در مدل تیر بتنی، تاریخچه شتاب زمان حسگرهای پل برداشت شد. سپسشاخص چگالی طیفی توان پاسخ حسگرها در حالت خراب و سالم توسط نرم افزار متلب مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت. یافته ها نشانگر آن بود که شاخص چگالی طیفی توان در حالت پاسخ پل خراب-پل سالم، با وجود نوفه تا ۱۵درصد، قابلیت تشخیص وجود و محل خرابی، در سطوح مختلف خسارت با دقت بسیار بالا دارد. لذا با توجه بهسهولت استفاده از این روش و دقت بالای آن در تشخیص خرابی نسبت به روشهای مرسوم پیشنهاد می شود روشچگالی طیفی توان برای پایش سازه ها مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها

تشخیص خرابی، پایش سلامت، چگالی طیفی توان، نوفه power spectral density

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.