تحلیل و آنالیز تاخیرات و ریسک های موجود در پروژه های عمرانی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی معماری،عمران و شهرسازی در آغاز هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: IACUT02_355
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1056
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدابراهیم حسینی فشارکی

کارشناس ارشد مدیریت پروژه،معاونت عمران شهری، شهرداری اصفهان

خداداد سریزدی

عضو هیئت علمی دانشگاه یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد یزد

چکیده

اغلب در اجرای پروژه ها، ریسک ها دست کم گرفته می شوند و به بخش هایی که دانش، منابع و ظرفیت های کافی برای مدیریتمؤثر آنها را ندارند تخصیص داده میشوند که نتیجه آن افزایش هزینه ها و تأخیرات در پروژه است. در هر قراردادی ، پیمانکارمی بایست تعهدات خود را در مدت معینی به پایان برساند و تاخیر در انجام فعالیت ها ادعای کارفرما را برای جبران خسارات بهوجود آمده به همراه خواهد داشت. تاخیر در واقع اختلاف بین زمان پیش بینی شده برای تکمیل پروژه و زمان واقعی تکمیلآن است که برابر با مجموع تأخیرات فعالیتهای موجود بر مسیرهای بحرانی خواهد بود. در شرایط عمومی پیمان ایران ، اجرایموضوع پیمان، در مدت معین از اهمیت خاصی برخوردار است ، اما ماده های مربوط به تمدید زمان دارای ابهامات و کاستیهایی می باشد که این کاستی ها و ابهامات تاثیر منفی قابل توجهی در روند انجام موفق پروژه ها خواهند داشت. از جمله اینتاثیرات منفی طرح ادعاهای بسیار زیاد از جانب پیمانکاران می باشد که خود باعث افزایش هزینه و زمان پروژه می باشد. اگرچهبه باور صاحبنظران، در هیچ قراردادی نمی توان احتمال بروز دعاوی را از سوی طرفین از میان برد اما می توان با شناسایی بهنگامریسک های قرارداد و نقاط مستعد بروز دعوی، تا حد زیادی از رخداد آن جلوگیری کرده و در صورت بروز نیز مسئول آن راشناسایی نمود. در همین راستا در پروژه عظیم و ملی مرکز همایش های بین المللی اصفهان کلیه ریسک های داخلی و خارجیپروژه مورد بررسی قرار گرفته و پس از بررسی نتایج بدست آمده برنامه های پاسخ به ریسک ها تدوین و ارائه گردید.

کلیدواژه ها

ریسک، پروژه های عمرانی، کیفیت، هزینه، زمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.