اصول معماری ایرانی، مقیاس منطقی، فرهنگ، آموزش، روش های نو و تفکر پایدار عوامل موثر در پایداری معماری و شهرسازی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی معماری،عمران و شهرسازی در آغاز هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: IACUT02_348
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 650
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا منصوری

کارشناس ارشد معماری - مدرس معماری دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شیراز

زهرا منصوری

دانشجوی کارشناسی پیوسته معماری - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شیراز

چکیده

مفهوم پایداری همواره در ذهن و زندگی انسان حضور داشته و اولین نشانه های آن زمانی نمود پیدا کرد که او سعی در ایستادن داشت و برایاینکار او باید می توانست تعادل خود را حفظ کند. او درک کرده بود که برای ادمه حیاط باید بتواند بایستد، راه برود، بدود، شکار کند و کار کند.در آن زمان او هیچ دانشی در خصوص سیستمی در گوش میانی متشکل از سه حلقه عمود برهم و مایعی جاری در آنها که با عث تعادل می شودنداشت و نمی دانست آن مایع با گردش خود بین سه حلقه چگونه باعث ایجاد تعادل بدن میشود و با کمی تمرین در یکسالگی آموخت چگونهتعادل خود را حفظ کند. نکته اصلی اینجا بود که او در اولین قدم برای بقای زندگی به پایداری ذهن نیاز داشت و در صورت پایداری ذهن وتفکر و منطق پایدار می توانست در همه چیز پایداری ایجاد کند و درست زمانی توانست پایدار بماند که مفهوم پایداری را در ذهن یافت و آنرادر خود نهادینه کرد. معماری و شهرسازی پایدار نیز در سایه تفکر پایدار و درک و تجلی مقیاس منطقی در دست ساخته های انسان در دنیایخارج متبلور خواهد شد. در طول تاریخ معماران بومی ایران با تحصیل شرایط مساعد در محورهای سه گانه اجتماعی – فرهنگی ، اقتصادی ومحیطی موفق به ایجاد پایداری در معماری و شهرسازی ایران زمین شده اند. این مقاله سعی در بررسی و چگونگی روند شکل گیری معماریو شهرسازی بومی و پایدار ایران بر مبنای تفکر پایدار معماران آن و در چهارچوب مقیاس منطقی را دارد . در این راه با بررسی اصول حاکم برمعماری ایرانی و تفکر پایداری که توانسته در طول تاریخ بر شگل گیری و پایداری آن اثر گذارد، قصد استخراج مولفه های موجود در معماریبومی ایران را که همگی واجد مقیاس منطقی و پایداری بوده و منبعث از تفکر پایدار معماران حکیم این مرز و بوم هستند را داریم .

کلیدواژه ها

معماری، شهرسازی، مقیاس منطقی ، فرهنگ، پایداری، آموزش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.