بام های ساختمان های مسکونی محله های شهر تهران، فرصتی جهت جبران کمبود فضای سبز شهری
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: دومین همایش بین المللی معماری،عمران و شهرسازی در آغاز هزاره سوم
- کد COI اختصاصی: IACUT02_269
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 810
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، گروه آموزشی معماری، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
عضو هیات علمی گروه آموزشی معماری، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
چکیده
ساختمان سازی در کلانشهرهای کشور، همچون تهران، روز به روز افزایش می یابد و عملاً زمین خالی دراطراف ساختمان ها به منظور طراحی فضای سبا و فضاهای جمعی موجود نیست. افزایش قیمت زمین، باعثشده است ارزش استفاده بهینه از تمام زمین به عنوان سطح اشغال حائز اهمیت باشد. توجه به فضای سبز وسرانه ی مناسب آن برای افراد ساکن در یک آپارتمان و ساختمان مسکونی عملا نادیده گرفته می شود. این درحالی است که سبزینگی محیطی، سلامت روانی، آرام و مزایای زیست محیطی را به دنبال دارد. حال بایدچه کرد؟ نسل آینده ی ما به وجود فضای سبز و فضاهای جمعی جهت تعاملات و تربیت پذیری اجتماعی نیازندارند؟ چگونه باید با توجه به انبوه سازی ها این گونه فضاها را خلق کرد؟ این پژوهش در سایت انتخابی محلهشکوفه در منطقه 14 شهر تهران، با توجه به کمبود فضاهای سبز نسبت به جمعیت ساکن در محله و منطقه،تراکم ساختمان ها، یکنواختی آنها در نظر گرفته شده است. با استفاده از پرسش نامه نظرات ساکنین را درباره-ی این ایده و راهکار جدید معماری، دریافت کرده و با نرم افزار SPSS به تحلیل و بررسی آن پرداخته شده است. براساس تحلیل ها، راهکارهای معمارانه با توجه به چالش بررسی شده در پژوهش طراحی شده است. بهنظر می رسد می توان با شناخت از زمینه و بسترهای موجود، حفظ حریم ها و محرمیت ها، رعایت حقوقهمسایگی و مسایل سازه ای حس مشارکت ساکنین را برای به اشتراک گذاشتن بام خانه ی خود با همسایگان،تقویت کرد. بدیهی است که جذابیت در فضاسازی ها با بهره گیری از تنوع کاربری ها و تلفیق آن با فضاهای سبزامکان پذیر است. انجام پروژه هایی با این رویکرد در ایران با توجه به نبود تکنولوژی لازم ، در زمان های آیندهممکن می شود، مطرح کردن ایده، تقویت و بسط دادن آن امر مهمی است که می تواند، شروعی برای فکر کردنبه ایده های برتر باشد.کلیدواژه ها
فضای سبز، بام سبز، فضاهای جمعی، مشارکتمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.