آسیب نگاری مسجد شیخ رجبعلی خیاط تهران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی معماری،عمران و شهرسازی در آغاز هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: IACUT02_178
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1464
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین عالی

عضو هیأت علمی دانشگاه ایوانکی

مهسا گودینی

دانشجوی کارشناسی دانشگاه ایوانکی

نیاز نعمت خواه

دانشجوی کارشناسی دانشگاه ایوانکی

چکیده

طرح حاضر مطالعه هایی است براساس بررسی های انجام شده در نمونه های مختلف مرمت که، در نظر دارد برای مطالعاتآسیب شناسی بناهای مرمتی، فرآیندی کامل و کاربردی را پیشنهاد کند. از آنجا که باز زنده سازی ساختمان ها بدون درنظرگرفتن ویژگی های کالبدی و یافتن پاسخ هایی برای حفظ اجزاء ساختمانی و بررسی انطباق آنها با زندگی امروز ونیازهای جدید ممکن نیست، ضرورت انجام مطالعات آسیب شناسی ساختمانها را به موازات سایر مطالعات بنا در فرآیندطرح مرمت و احیا ایجاب میکند.مسجد حاج «رجبعلی» در محله ی درخونگاه در بازار تهران، بر اساس کتیبه های نصبشده در مسجد در سال 1215 قمری و در دوره قاجارساخته شد، و تا سال 1355 در آن نماز برگزار می شد، اما پس ازمدتی با هدف مرمت و ساماندهی مسجد، داربست های چوبی در برخی از بخش های مسجد نصب شد که هنوز پابرجاهستند، علارغم اینکه این بنا دارای شاخصه های بی شماری است اما متاسفانه هنوز اقدام مناسبی برای مرمت وساماندهی این بنای تاریخی انجام نداده است. بنابراین مقاله در تشریح مراحل مختلف مطالعات آسیب شناسی، بررسیمصالح به کار رفته و فنون کاربردی و ویژگی های فنی آنها، تعیین آسیب های وارده و شناخت عوامل مختلف آسیب رسان(طبیعی، زیستی و بیولوژیک) و برخی راه های ترمیم و جایگزینی عناصر ساختمانی را مطرح می سازد. این بنا بهشماره 414 به ثبت تاریخی رسیده است.

کلیدواژه ها

تهران، قاجاریه، مسجد رجبعلی، آسیب شناسی، مرمت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.