بررسی وتأثیر نقوش اسلیمی در طراحی گنبد مسجد شیخ لطف الله اصفهان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی معماری،عمران و شهرسازی در آغاز هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: IACUT02_054
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4364
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خاطره افشار

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد محموداباد

چکیده

نقوش اسلیمی در ادوار اسلام برای تزئین هنرهای مختلف به کار رفته است و این نقوش در تزئینات دورهاسلامی از جایگاه ویژه ای برخوردار است.گنبد مسجد شیخ لطف الله به واسطه عظمت، ویژگی های فرمی و بر اثر تزییناتی که بر سطح آن وجود دارد،خود را از دیگر گنبدها متمایز نموده است .لذا مطالعه و بررسی تزیینات گنبد مسجد شیخ لطف الله از جوانبمختلف دارای اهمیت و تامل است. در این مقاله به بررسی مفاهیم ، زیبایی شناسی و سیر تحول این نقوش درتزئینات به کار رفته در گنبد مسجد شیخ لطف الله پرداخته شده است.نتایج به دست آمده بیانگر این نکته است که تزیینات گنبدمسجد شیخ لطف الله، کاشی کارهای معرق، نقوشهندسی اسلیمی، ستاره های بزرگ مکرر با طرح در همی ازپیچک های به هم پیچیده، طرحهای لوزی شکل،نقوش گل و بوته و خوشنویسی به خط ثلث می باشد.

کلیدواژه ها

تزیینات، معماری اسلامی، گنبد، مسجد شیخ لطف الله، نقوش اسلیمی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.