هندسه طبیعت دربرابرهندسه اقلیدس

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی معماری،عمران و شهرسازی در آغاز هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: IACUT02_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2128
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حنانه ربیعی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی، واحد محمود اباد

چکیده

هندسه اقلیدسی با ریاضیات کارتزین استوار برتناسبات صحیح و معرف کمیت هستند. ماهیت هندسه طبیعت بر اساستئوری اشوب تعریف میشود و به هیچ وجه نمیتوان انرا با هندسه اقلیدسی مقایسه کرد. رابطه ای پیچیده و متناقضبین معماری و علوم پیچیده وجود داشته است اما نقطه اتصالی به نام هندسه فرکتال بین آنها وجود دارد. شایان ذکراستکه با توجه به این نکته مهم که درک زیربنای پیچیدگی های هندسی طبیعت دربسیاری ازمکاتب معماری معاصربهبرداشتی ظاهری وشکلی ختم گردیده است, نظریه پردازان فراکتال برای ساده ترکردن الگوبرداری ازهندسه طبیعت روشکاررابصورت یک اصل دراورده اندوآن تکرارهمگون ازجزء به کل است.بنایی که توسط اینگونه هندسه بوجود می اید بسیار شبیه به ساختاربناهای ایجاد شده توسط معماران شهودیست. در واقعارزش هندسه به خاطر توانایی آن برای ایجاد یک رابطه رمزی و مجازی با چیزهای دیگرست. بنابراین برای معمارانمدرن، هندسه فرکتال علاوه بر شناسایی نمونه جهانی که از دیدگاه نیوتن و پاپلاس فاصله گرفته ،رابطه خوبی با طبیعتیا جهان برقرارکرده است. چنانچه در مقیاس های خرد استفاده ازهندسه فراکتال ممکن است در مقیاس های کلاننظیرشهرسازی ها وساخت مجتمع ها نیز منطقی است. در زمینه بسط تاثیرهندسه طبیعت درطراحی معماری میتوان بههندسه وتناسبات طلایی اشاره کرد. اساس طبیعت برتناسبات واندازه های ویژه استوارست. ازیوهان کپلرسامان دهندهقوانین حرکت سیالات نقل شده است که هندسه دارای دو گنجینه بزرگ است : یکی قضیه فیثاغورث و دیگری تقسیمیک خط در نسبت های نهایی و میانی (نسبت طلایی) است. هستند افرادی چون کریستوفرالکساندروسالینگاروس کهبا تسلط براصول ریاضیات اشوب وهندسه فراکتال ها قوانین جدیدی در معماری عرضه کنند . بعقیده سالینگاروس در اجزافرم های طبیعی و بومی نسبت ثابتی بین گروه های متوالی به لحاظ اندازه وجود دارد. قوانین آشفتگی در حد بی نهایت ازیک فرمول ساده ریاضی بدست می آیند.این مقاله مجالی برای بررسی مختصر این موضوع و ارائه طرحی در راستای کاربرد اصولی این نوع هندسه در معماریمی باشد. این مقاله مجالی برای بررسی مختصراین موضوع و ارائه طرحی درراستای کاربرد اصولی این نوع هندسهدرمعماری می باشد.

کلیدواژه ها

هندسه طبیعت/ معماری نوین/ هندسه اقلیدسی/ تناسب طلایی/ اشوب/ فراکتال/ طراحی معماری/ ادراک محیطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.