تحلیل های فضایی شاخص های رشد هوشمند مطالعه موردی: شهر بجنورد
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دومین کنگره بین المللی افق های جدید در معماری و شهرسازی با رویکرد توسعه و فناوری
- کد COI اختصاصی: HIAP02_093
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 979
نویسندگان
دکتری جغرافیا و استادیار گروه جغرافیا دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان
دانشجوی ارشد رشته جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان
دانشجوی ارشد رشته جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان
چکیده
دیدگاه رشد هوشمند یکی از دیدگاه های نوین در مفهوم مدیریت رشد شهری است که در برابر الگوی گسترش حومه شهرها در ایالات آمریکا مطرح شده است و اصولی را برای توسعه متراکم و توسعه مجدد نواحی درون شهری و کاهش گسترش بی رویه شهر مطرح می نماید. به طور کلی رشدهوشمند که در ارتباط با بحث شهرسازی نوین می باشد، جنبشی است که ارتباطات بین توسعه و کیفیت زندگی را سازماندهی میکند. در این پژوهشبه بررسی و تحلیل فضایی شاخصهای رشد هوشمند در شهر بجنورد پرداخته شده است. روش تحقیق به کاررفته دراین مقاله براساس هدف )از نوع کاربردی( ، زمان گردآوری)از نوع پیمایشی( جمع آوری داده ها، ماهیت داده ها از نوع کمی وکیفی برای شناخت هرچه بیشتراین ویژگیهای شهر است. براساس تحلیل انجام گرفته با استفاده ازپرسشنامه، نرم افزار spss و ضریب پیرسون نتایج به دست آمده نشان می دهد : فرضیه اول که ارتباطبین پایگاه اقتصادی و رشد هوشمند شهری است، روابط معناداری وجود ندارد و سطح معناداری بیشتر از 5 صدم است و این فرضیه رد می باشد.اما فرضیه دوم که ارتباط بین پایگاه دسترسی و رشد هوشمند شهری است، روابط معناداری وجود دارد و ضریب رگرسیون ® 0/000 می باشد و شدت رابطه خوب است. درفرضیه سوم، که ارتباط بین ابعاد کالبدی و رشد هوشمند شهری است، روابط معناداری وجود دارد و ضریب رگرسیون ® 0/000 می باشد و شدت رابطه خوب استکلیدواژه ها
تحلیل فضایی، رشد هوشمند، شاخصها، شهر بجنوردمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهکارهای مقاومسازی سازه های شهری در برابر زلزله و فرونشست زمین
- راهکارهای نوین برای کاهش هزینههای اجرایی و افزایش کارایی در شهرداری ها
- مدیریت و بهروزرسانی بانک های اطلاعات مکانی شهری با GIS در شهرداریها
- پایش سلامت پلها و سازه های شهری با سنسورهای IoT
- کاربرد زنجیره ارزش مکانی در شناسایی و اولویت بندی فرصت های سرمایه گذاری شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.