بررسی پایداری معماری کبوترخانه ها دربرابر نیروهای لرزشی بررسی نمونه ای کبوتر خانه های اصفهان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی افق های جدید در معماری و شهرسازی با رویکرد توسعه و فناوری
  • کد COI اختصاصی: HIAP02_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 850
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحیده شاهینی

دانشجوی کارشناسی مهندسی معماری ، دانشگاه صنعتی شاهرود

چکیده

یکی از مسائل مهم و بحرانی درجوامع امروز بشری ، رابطه سازه با معماری و پایداری آن میباشد. همان طور که معماران گذشته کشورمان، با استفاده از شیوههای گوناگون بهینهسازی در بناها درراستای انطباق با نیازهای کاربران، به خوبی مفهوم پایداری معماری از جمله در برابر زلزله راتحقق بخشیدهاند؛ که در کشور زلزلهخیزی چون ایران این مسئله حائز اهمیت است. در عمل دیده میشود که بسیاری ازبناهای سنتی و بومیایرانی، در مصاف با چنین مصائبی جان سالم به دربرده و پایداری لرزهای خویش را به اثبات رسانیدهاند. به عنوان مثال کبوترخانههای منحصر به فرد اصفهان، به دلیل مصالح به کار رفته در آنها و ساختار مدور و دیوارهای پر از حفره، به عنوان نخستین ساختمانهای ضد زلزله جهان شناخته میشوند. درساخت این برجها استفاده از دانش فیزیک با توجه به اصل تشدید به منظور توجه و پرواز همزمان دستهجمعی حدود 14 هزار تا 25 هزارکبوتر در اثر برخاستن ناگهانی که ارتعاشات بسیار قوی را به دنبال دارد، عالمانه بهره برده شده است. این سنتها و راه و روشهای اصیل وارزشمنددرگذشته بیشتر با محتوا کار دارند تا با شکل وکالبد و میتوانند درگذر زمان ادامه یافته وتکامل یابند. پس ارزیابی میزان مقاومت لرزهای اینگونه بناها و تعیین علل پایداری آنها می تواند دارای ارزش سرمایهگذاری علمی و فنی باشد. در این مقاله سعی بر آن است تا با پژوهش کتابخانهای به چارچوبی علمی برای بررسی پایداری لرزهای این نمونه از بناهای سنتی رسید

کلیدواژه ها

سازه، پایداری، بهینه سازی، زلزله، کبوترخانه ، سنت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.