بررسی قابلیت اعتمادمیراگرهای اصطکاکی درسازه های فولادی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس پیشرفتهای نوین در حوزه انرژی
  • کد COI اختصاصی: CMAES01_112
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 408
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی بهرامی نوشهر

کارشناسی ارشد مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمی، اردبیل

میرمحمد سیدهاشمی

دکتری مهندسی عمران، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمی، اردبیل

چکیده

روش های کنترل غیرفعال سازه ها در برابر زلزله به عنوان جایگزین مناسب برای روش های سنتی به کار برده می شوند. امروزه در میان این روش ها استفاده از میراگرهای اصطکاکی جایگاه قابل توجهی یافته است. میراگرهای اصطکاکی می توانند برای کاهش صدمات زلزله بر روی سازه ها مورد استفاده قرار گیرند. هدف اصلی این پژوهش بررسی رفتار لرزه ای سازه های فولادی با میراگرهای اصطکاکی مقایسه آنها با بادبندهای فولادی است. مدل های مورد استفاده در این پژوهش قاب های فولادی دو بعدی با ارتفاع 3، 5 و 8 طبقه می باشند که یک بار بدون بادبند و بار دیگر با میراگرهای اصطکاکی و سپس بادبندهای فولادی مورد تحلیل قرار گرفته اند. یکی از نکات اساسی در مدل سازی بادبندهای فولادی، مدلسازی کمانش این بادبندها می باشد. با انجام تحلیل دینامیکی غیرخطی توسط نرم افزار Openees، پاسخ سازه های مدل شده مورد بررسی قرار گرفته است. رکودهای زلزله مورد استفاده در این پژوهش نیز به تعداد 10 عدد می باشد که به سازه اعمال شده اند. قابل ذکر است که رکودهای مورد استفاده قه مقدار PGA=0.6g نرمال شده و به سازه اعمال شده اند. نتایج بررسی ها نشان می دهد که میزان جابجایی طبقات در سازه های با میراگرهای اصطکاکی نسبت به سازه های با بادبندهای مرسوم بیشتر کاهش می یابد.

کلیدواژه ها

کنترل غیرفعال ساده، میراگر اصطکاکی، تحلیل دینامیکی غیرخطی، کمانش، قابلیت اعتماد سازه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.