حکمرانی شبکه ای و بررسی موقعیت و چالش های آن در ایران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی مدیریت دولتی ایران
  • کد COI اختصاصی: CIPA01_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2502
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا ایمانیان

دانشگاه تهران، دانشجوی دکتری، مدیریت دولتی و خط مشی گذاری

عباس منوریان

دانشگاه تهران، دانشیار، مدیریت دولتی و خط مشی گذاری

چکیده

با تغییرات، دگرگونی ها و تحولات چشمگیری که در محیط انواع سازمان ها از جمله سازمان های دولتی از اوایل دهه 1980 به بعد صورت گرفته، بقا آنها را با چالش جدی مواجه ساخته، به نحوی که ادامه حرکت در مسیر رویکردهای کنونی در اداره سازمان ها غیر ممکن به نظر می رسد. بر همین اساس، سازمان ها می بایستی در تدوین و طراحی خط مشی عمومی، به دنبال یک روش تصمیم گیری جایگزین به جای روش های سنتی حاکم ( سلسله مراتبی و بازار ) حداقل در برخی از سیاست گذاری ها باشند. اخیرا در این ارتباط مدل های شبکه ای که تقویت کننده زیربنای جامعه مدنی هستند و نقش بسیار سازنده، مثبت و تاثیرگذاری را در مشارکت تمامی بخش ها برای طراحی خط مشی های عمومی دارند،مطرح شده اند. ( الوانی، شریف زاده، 1386 ) برای تحقق چشم انداز ملی جمهوری اسلامی در عصر تحولات مستمر توسل به مدیریت دولتی شبکه ای به نظر اجتناب ناپذیر می آید. سیر تطور دانش بشری نشان می دهد که به موازات تغییر در ماهیت و شکل مسائل فراروی بشر، بسته های دانشی متناسب مدیریت چنین مسائلی نیز دچار تحولاتی شده است. یکی از عمده دانش های بشری که نقش مهمی در بقا و سلامت جوامع دارد، دانش حکومت دار و مدیریت امور عمومی است. نظام های سیاسی به فراخور فضای اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی حاکم بر عالم سبک و سیاق مدیریتی و حکمرانی متناسب انتخاب می کنند. در این مقاله هدف شناخت مدیریت دولتی و حکمرانی شبکه ای و بررسی موقعیت و چالش های آن در ایران می باشد.

کلیدواژه ها

مدیریت دولتی شبکه ای، حکمرانی شبکه ای، مدیریت دولتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.