معادلات فازی برای حلالیت گاز CO2 برای سیستم نفت خام مخزن Jiangsu و ته نشینی اجزای سنگین بوسیله CO2 فوق بحرانی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی دستاوردهای نوین پژوهشی در شیمی و مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: CHECONF03_435
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 954
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شراره الفتی

دانشجوی کارشناسی مهندسی نفت دانشگاه گرمسار

مهدی زارع بردج

دانشجوی کارشناسی مهندسی نفت دانشگاه گرمسار

علی رفیعی فر

کارشناسی ارشد ممهندسی مخازن شرکت ملی نفت ایران

سعیده گلرخی

دانشجوی کارشناسی مهندسی نفت دانشگاه گرمسار

چکیده

تشکیل رسوب آسفالتین و اجزاء سنگین نفت می تواند در مراحل مختلف تولید و ازدیاد برداشت حاصل شود که مشکلات زیادی برای ادامه برداشت از مخازن مورد نظر حادث می شود مطالعات میدانی و تحقیقاتی ازمایشگاهی زیادی در زمینه مقابله با رسوب آسفالتین صورت می گیرد همچنین یکی از راهکارهای مهم جهت کاهش میزان گازهای گلخانه ای در اتمسفر، تزریق در سازندهای زیرزمینی می باشد در این مطالعه به بررسی پدیده اسفالت زدایی و ته نشینی کردن اجزائ سنگین نفت بوسیله CO2 فوق بحرانی و معادلات فازی حلالتیت CO2 برای سیتسم نفت خام یکی از مخازن نفتی کشور چین که توسط Z.M. Liu در حالات فوق بحرانی و زیربحرانی در دماهایی بین 325.15 تا 348.15 کلوین و فشار بین 0 تا 16 مگا پاسکال انجام گرفته است پرداخته شده است نتایح حاصل شده نشان می دهد که حلالیت CO2 در نفت خام با فشار و دما رابطه مستقیم دارد ولی در فاز فوق بحرانی با فشار رابطه مستقیم و بادما رابطه عکس دارد . وزن مولکولی اجزای نفت در فاز فوق بحرانی حتی م یتواند بالای g/mol 400 باشد همچنین مقدار ته نشینی مواد بوسیله CO2 در دماهای 328.15 و 348.15 کلوین و فشار بین 10-25 مگاپاسکال اندازه گیری شده است. باید توجه داشت که مقدار اجزای سنگین ته نشینی شده در فشارهای بالای 16 مگا پاسکال ناجیز نبوده و با افزایش فشار رابطه مستقیم و افزایش دما رابطه معکوس دارد. با نتایج بدست آمده به واضحی روشن است که استفاده از CO2 فوق بحرانی روشی کارآمد جهت ازدیاد برداشت، بالا آوردن نفت از چاه و اسفالت زدایی می باشد.

کلیدواژه ها

گاز co2 ، آسفالتین، نفت خام، معادلات فازی، ته نشینی، سیالات فوق بحرانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.