مروری بر مخازن همزن دار و مقایسه برخی پارامترهای عملیاتی موثر بر میزان اختلاط و الگوی جریان شبیه سازی شده به روش CFD در آنها

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی دستاوردهای نوین پژوهشی در شیمی و مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: CHECONF03_150
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3991
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضوان رکنی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معدن، فراوری مواد معدنی، مجتمع آموزش عالی زرند، دانشگاه شهید باهنر کرمان

محمود اسکندری نسب

استادیار بخش مهندسی معدن مجتمع آموزش عالی زرند، دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

مخازن همزن دار یکی ا زمهمترین تجهیزات مخلوط سازی در سیستمهای چند فازی می باشند و عموما در صنایع شیمیایی، فراوری مواد معدنی و صنایع وابسته به آن کاربرد فراوانی دارند. شناخت و بهینه سازی ویژگی های مخزن و همزن داخل آن مانند موقعیت همزن فاصله همزن از کف مخزن، سرعت همزن، قطر همزن، تعداد بافلها، تعداد همزنها ساختارهای چند همزنی و عوامل دیگری بدلیل تاثیری که بر الگوهای جریان سیال و زمان اختلالط فازهای ورودی به مخزن دارند بسیار مهم بوده و برای بهبود عملکرد این مخازن ضروری می باشد در این مقاله تاثیر برخی از این پارامترهای عملیاتی مورد بررسی و مقایسه قرار گرته است نتایج نشان داد با افزایش سرعت همزن به دلیل ایجاد تلاطم مختلف و انتقال سریعتر ذرات سیال، زمان اختلاط کاهش می یابد. با بهینه کردن فاصله همزن از کف مخزن، الگوهای جریان درون مخزن منظم تر شده و اختلاط بهتر صورت می گیرد تغییر موقعیت همزن تاثیری بر عدد هد جریان نداشت زیرا با تغییر موقعیت همزن، مولفه های شعاعی سرعت تغییر کرده و از آنجاییکه عدد هر جریان به مولفه های محوری سرعت وابسته است با تغییر موقعیت همزن تغییر نکرد همچنین با کاهش این فاصله، زمان اختلاط کاهش یافت زیرا با کاهش فاصله محوری سرعت افزایش می یابد ک این موضوع باعث افزایش اختلاط دورن مخزن و بدنبال آن کاهش زمان اختلاط می شود. باافزایش تعداد بافلها در مخزن به دلیل فضاهای جدید اضافه شده، جریان متلاطم افزایش یافته و به دنبال آن زمان اختلاط کم شد.

کلیدواژه ها

مخازن همزن دار، اختلاط، الگوی جریان، شبیه سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.